• New York Times a publicat topul celor 100 cele mai bune cărți din secolul 21.
  • Pe primul loc în acest top se află romanul „Prietena mea genială”.
  • Romanul are și o adaptare cinematografică.

Ești în căutarea unei escapade? Vrei să descoperi o altă lume și să știi mai multe? Lectura este răspunsul.
Ai multe opțiuni, tocmai de aceea azi ți le aducem noi pe cele mai bune. Peste 500 de personalități influente-romancieri, scriitori de non-ficțiune, poeți și critici și-au dat cu părerea și au creat topul celor 100 cele mai bune cărți ale secolului 21. Clasamentul a fost publicat în New York Times.

Pe primul loc în acest top se află romanul „Prietena mea genială” („My Brilliant Friend”), de Elena Ferrante. Ferrante este un pseudonim. Deși publică de peste 30 de ani, noi încă nu știm adevărata identitate a autoarei. Dar a lăsat de înțeles în câteva interviuri că a crescut în Napoli, și e fiica unei croitorese. Totodată este mamă și căsătorită. Motivul inițial al anonimatului său, a declarat ea editorilor într-un interviu publicat de The Paris Review în 2015, a fost timiditatea: „Eram speriată de gândul că va trebui să ies din carapacea mea”. Dar pe măsură ce a continuat să publice, justificările sale pentru protejarea identității au devenit artistice și filosofice.

„Prietena mea genială”, volumul cel mai iubit din clasament… este primul dintr-o serie de patru cărți și urmărește povestea captivantă a prieteniei dintre două fete din Napoli, Italia. Romanul are și o adaptare cinematografică. My Brilliant Friend este un serial cu 3 sezoane în limba italiană, creat de Saverio Costanzo. Dar chiar dacă știu că timpul pare mereu mult prea scurt..poate alegi cartea și după serialul. TikTok-ul este plin de impresiile tinerilor care au citit-o.

Recomandări

BANII VIN, BANII PLEACĂ!
ITALIA SUB APĂ
LIBER LA DRONE
CHER DESCHIDE SHOW-UL
CE FILM VEZI
SOMN DE VOIE

Citește și