• Deca și colegii ei de la Educație au decis, ne trebuie o nouă clasă în școli. E camera de detenție pentru elevi unde copiii stau după ce au deranjat ora. Nici să suni după ajutor nu poți – Deca vrea să scoată și telefoanele din școli.
  • Tinerețe fară bătrânețe, dar ce facem cu sănătatea? Tinerii au ajuns să aibă un risc mai mare de cancer decât cei mai bătrâni. E concluzia trasă de cercetătorii americani.
  • Și… Trump a anunțat pe platforma lui – Truth Social,că îi vă acorda un interviu major lui Elon Musk care va apărea săptămână viitoare. Pe platforma X nu a apărut încă nimic.
  • De la Olimpiada de la Paris, direct la olimpiada de reproșuri. După David Popovici, a venit și rândul antrenorului echipei naționale de polo să vorbească despre lipsa bazinelor de înot din România. Echipa de polo s-a întors în târă fără medalii.
  • Anul trecut, nu le-a reușit contraofensiva de primăvară, așa că anul ăsta o mută pe vară. Acum, când ajung în Ucraina toate ajutoarele promise de Occident, oamenii lui Zelenski prind curaj și intră peste ruși.
  • În secolul vitezei – nu avem timp de pierdut. Sentimentele și iubirea cad pe locul doi. Testul suprem – cum te descurci în pat.
  • Visul electic s-a terminat! După ce statul a tăiat la jumătate valoarea tichetelor RABLA pentru mașini electrice, Dacia a vândut cu jumătate mai puține mașini Spring decât anul trecut. Nici alți producători nu o duc mai bine în România – am avut în 2024 cu aproape 70% mai puține mașini electrice vândute decât anul trecut.
  • Dacă la Primăria Capitalei nu a fost să fie, Cristian Popescu Piedone își face planuri pentru viitor. A anunțat că vrea să candideze pentru un loc în Senatul României. Piedone a renunțat și la postul de președinte execuiv al PUSL, dar nu a lăsat partidul în spate. Acum e vicepreședinte și președinte al PUSL București.
  • Și… O sală de cursuri de la Facultatea de Arte și Design din Timișoara va purta numele fondatorului Phoenix, Nicu Covaci, care a murit săptămână trecută. Nicu Covaci a fost student al Facultății de Vest din Timișoara.
  • De bine de rău, n-o ducem rău. BNR a anunțat astăzi scăderea dobânzii cheie la 6,5%. Asta după ce o scăzuse și în iulie, de la 7%, la 6,75%. Inflația continuă să scadă și ea, în iunie ajunsese la 4,9%, de la aproape 8% la începutul anului.
  • „Billions and Billions” număra un angajat al Ministerului de Interne din Macedonia de Nord – care a fost arestat pentru că a produs milioane de monede false de 2 euro. Acestea urmau să ajungă în Kosovo care are probleme de ani de zile cu banii contrafăcuți. Europol și Eurojust au făcut o investigație prin care au descoperit fapta și au confiscat mașinile care făceau bani falși.
  • Cu milioanele se joacă și aeroportul din Dubai care a primit de la începutul anului până acum aproape 45 de milioane de pasageri – cu 3 milioane mai mulți față de anul trecut. CEO ul Dubai Airports a spus că traficul crește cu 8% de la an la an. Cel de-al doilea aeroport internațional din Dubai, Al-Maktoum, se va extinde și va putea primi 260 de milioane de pasageri pe an.
  • România e tot mai aproape de o nouă participare in Champions League la fotbal – prima după 11 ani. FCSB a făcut egal, 1-1 cu Sparta Praga în deplasare. Returul e saptămâna viitoare în România.
  • Regizorii Ben Affleck și Matt Damon lucrează la un film despre lupta lui Hulk Hogan împotriva fostului blog american Gawker. Inspirat de cartea „Conspiracy” a lui Ryan Holiday, filmul va ilustra procesul din 2012 finanțat de fostul director general al PayPal, Peter Thiel. Producția va aduce pe ecran detalii despre răzbunarea lui Thiel și cariera lui Hogan.
  • Cercetătorii australieni au pus camere video pe opt lei de mare pentru a explora viața de pe fundul oceanului. După patru zile de filmări, oamenii de știință au descoperit șase habitate marine pe coasta de sud a Australiei – au spus că e un mod bun de a obține informații importante prin care speciile pe cale de dispariție ar putea fi protejate și supravegheate.
  • Chinezii vor să împartă spațiul cu Musk. Au lansat primul lot de sateliți pentru internet care face parte dintr-o constelație de 15.000 de sateliți care va rivaliza cu cei trimiși deja de SpaceX pe orbită.
  • Cât de indecis poate să fie un popor? Bulgarii merg la vot pentru a 7-a oară în trei ani ca să își aleagă parlamentarii, după ce au rămas din nou fără Guvern. Alegerile anticipate vor avea loc în luna octombrie.
  • Trump a anunțat pe platforma Truth Social că îi va acorda un interviu consistent lui Elon Musk. Interviul va fi publicat luni seara, însă Trump nu a precizat unde. Musk și-a declarat oficial sprijinul pentru Trump, luna trecută, în aceeași zi în care Trump a fost împușcat la un miting de campanie din Pennsylvania.
  • Armata e cu el. Forțele armate venezuelene și-au reafirmat „loialitatea absolută” față de președintele Nicolas Maduro, a cărui realegere este intens contestată de către opoziție. Cel puțin 24 de oameni și-au pierdut viața în tulburările care au început în 28 iulie.
  • Vești nu prea plăcute pentru Trump. Într-un raport publicat de agregatorul de sondaje 538 (five-thirty-eight) din America, Trump este în urma Kamalei Harris cu aproape două procente. Kamala Harris are 45,2%, în timp ce Trump are 43,4%. Un al treilea candidat, Robert F. Kennedy Jr., are doar 5,5%.

Recomandări

IDF BOMBARDEAZĂ
I-A FAULTAT TESLA
HARRY POTTER E INTERZIS
ZILELE BUCUREȘTIULUI
CE FACI ÎN WEEKEND?
SE SCHIMBĂ LEGEA