• În luna iunie au fost instalate ilegal 15 aparate de aer condiționat.
  • Dacă localnicii vor AC trebuie să primească aprobare de la primărie.
  • A început cea de-a 16-a ediție a festivalului „Suoni dal Legno”.

Portofino, stațiunea de pe coasta italiană, a devenit un adevărat câmp de luptă între vecini – se spionează mai ceva ca rușii.

Canicula și regulile stricte împotriva instalării aparatelor de aer condiționat au transformat locuitorii din Portofino în adevărați detectivi. Aerul condiționat nu e interzis în totalitate – localnicii trebuie să ceara mai întâi permisiunea și să-l amplaseze în așa fel încât să nu strice imaginea clădirilor colorate.

Potrivit autorităților locale, au fost depuse numeroase plângeri anonime. Între ianuarie și mai, s-au înregistrat 22 de aparate montate ilegal pe acoperișuri și terase, iar alte 15 au fost instalate de la începutul lunii iunie. Cine nu respectă regulile, plătește scump – amenzile încep de la 43 de mii de euro.

Recomandări

IOHANNIS VREA ÎN SENAT
ISRAELUL DEPĂȘEȘTE LINIA ROȘIE
BANII VIN, BANII PLEACĂ!
CUM TE INFLUENȚEAZĂ POLITICA
ITALIA SUB APĂ
LIBER LA DRONE

Dar totuși, ce le descrețește frunțile italienilor? Muzica! Suoni dal Legno a început acum o săptămână și se va încheia vineri. Cea de a 16-a ediție a festivalului, oferă un program amplu cu recitaluri ale unor chitariști de renume, precum Giuliano Balestra. Piesele sunt interpretate cu instrumente tradiționale din lemn realizate de luthieri italieni.

Citește și