• Capetele de acuzare sunt de hărțuire cibernetică din cauza genului și insultă publică.
  • Khelif acuză incitare publică la discriminare și insultă publică din cauza originii.
  • Parchetul din Paris a confirmat că a primit plângerea depusă de Khelif.

J.K. Rowling și Elon Musk sunt chemați în judecată într-o plângere penală depusă la autoritățile franceze pentru presupuse „acte de hărțuire cibernetică agravată” față de sportiva algeriană și proaspăt încoronată campioană olimpică Imane Khelif, scrie The Guardian.

Khelif, care a fost subiectul unei dispute globale privind eligibilitatea de gen în timpul cursei sale olimpice, a devenit prima medaliată cu aur a Algeriei în boxul feminin și primul boxer care a câștigat aurul din 1996.

Miercuri, avocatul ei, Nabil Boudi, a declarat că au depus vineri o plângere penală la procuratura din Paris pentru presupuse „acte de hărțuire cibernetică”.

Recomandări

HACK-URI FURATE
COLABORAREA E CHEIA
AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC

Acțiunea în justiție a fost depusă împotriva X, ceea ce, în conformitate cu legislația franceză, înseamnă că a fost depusă împotriva unor persoane necunoscute, a raportat Variety. Aceasta susține că tânăra de 25 de ani a fost victima hărțuirii cibernetice „misogine, rasiste și sexiste”.

Acest lucru „asigură că procuratura are toată latitudinea pentru a putea investiga împotriva tuturor persoanelor”, inclusiv a celor care ar fi putut scrie mesaje de ură sub pseudonime, a declarat Boudi.

Avocatul a adăugat că plângerea menționează și figuri celebre. „JK Rowling și Elon Musk sunt menționați în proces, printre alții”, a spus el, adăugând că și Donald Trump ar putea face parte din anchetă.

„Trump a scris pe Twitter, așa că, indiferent dacă este numit sau nu în procesul nostru, el va fi în mod inevitabil analizat ca parte a urmăririi penale”.

Într-un mesaj adresat celor 14,2 milioane de urmăritori ai săi pe X, Rowling a postat o fotografie din timpul luptei dintre Khelif și Carini și a scris: „Rânjetul unui bărbat care știe că este protejat de o instituție sportivă misogină și care se bucură de suferința unei femei pe care tocmai a lovit-o în cap și căreia tocmai i-a spulberat ambițiile de o viață”.

Citește și