• Operațiunea a utilizat ChatGPT pentru a genera conținut axat pe subiecte precum comentariile despre candidații ambelor tabere la alegerile din SUA.
  • Investigațiile efectuate de compania A.I. susținută de Microsoft au arătat că ChatGPT a fost utilizat pentru a genera articole de lungă durată și comentarii pe rețelele sociale.
  • Conturile au primit interdicție de a utiliza serviciile OpenAI.

OpenAI a declarat vineri că a eliminat conturile unui grup iranian care a utilizat chatbotul său ChatGPT pentru a genera conținut menit să influențeze alegerile prezidențiale din SUA și alte probleme, scrie The Guardian.

Operațiunea, identificată drept Storm-2035, a utilizat ChatGPT pentru a genera conținut axat pe subiecte precum comentariile despre candidații ambelor tabere la alegerile din SUA, conflictul din Gaza și prezența Israelului la Jocurile Olimpice și apoi l-a distribuit prin intermediul conturilor de social media și al site-urilor web, a declarat OpenAI.

Investigațiile efectuate de compania A.I. susținută de Microsoft au arătat că ChatGPT a fost utilizat pentru a genera articole de lungă durată și comentarii mai scurte pe rețelele sociale.

Recomandări

BANII VIN, BANII PLEACĂ!
ITALIA SUB APĂ
LIBER LA DRONE
CHER DESCHIDE SHOW-UL
CE FILM VEZI
SOMN DE VOIE

OpenAI a declarat că operațiunea nu pare să fi obținut o implicare semnificativă a publicului. Majoritatea postărilor identificate pe rețelele de socializare au primit puține sau deloc aprecieri, distribuiri sau comentarii, iar compania nu a văzut indicii ale distribuirii articolelor web pe rețelele de socializare.

Conturile au primit interdicție de a utiliza serviciile OpenAI, iar compania continuă să monitorizeze activitățile pentru orice alte încercări de încălcare a politicilor, a declarat aceasta.

La începutul lunii august, un raport Microsoft de informații privind amenințările a declarat că rețeaua iraniană Storm-2035, care cuprinde patru site-uri web mascate drept publicații de știri, a implicat în mod activ grupuri de alegători americani de la capete opuse ale spectrului politic.

Angajamentul a fost construit cu „mesaje polarizante pe teme precum candidații la președinția SUA, drepturile LGBTQ și conflictul Israel-Hamas”, se arată în raport.

Candidatul democrat, Kamala Harris, și rivalul său republican, Donald Trump, sunt blocați într-o cursă strânsă, înaintea alegerilor prezidențiale din 5 noiembrie.

Citește și