• Ciolacu a fost în vizită la Ursula von der Leyen.
  • Europarlamentarul Victor Negrescu este o posibilă propunere de comisar.
  • Ciolacu a mers la Bruxelles și cu o propunere pentru un nou acord în ceea ce privește deficitul bugetar

La o zi după ce și-a anunțat oficial candidatura pentru Cotroceni, Ciolacu a bătut azi la ușa Ursulei von der Leyen. La Bruxelles, premierul s-a dus cu o posibilă propunere de comisar european – europarlamentarul PSD Victor Negrescu, dar spune că abia lunea viitoare va veni și cu o propunere oficială, după ce va discuta cu partenerii de la PNL și cu președintele Iohannis. Ciolacu a insistat însă că el își dorește un portofoliu economic și că nu are de gând să meargă cu două variante, așa cum a cerut președinta Comisiei Europene.

„Nu-mi place să îmi impună cineva ceva, ca în comunism”, a spus Ciolacu în conferința de presă de după întâlnirea cu von der Leyen. Cei doi au mai discutat despre tranșa 3 de bani pe care România ar fi trebuit să-i primească din PNRR încă din decembrie anul trecut. Una din condițiile ca banii să vină, spune Ciolacu, e scăderea plafonului până la care o microîntreprindere are parte de tratament fiscal preferențial. Din cele 76 de jaloane pentru tranșa a 3-a din PNRR au mai rămas 4 în discuții cu Comisia Europeană, a mai declarat premierul.

Ciolacu a mers la Bruxelles și cu o propunere pentru un nou acord în ceea ce privește deficitul bugetar, unul pe 7 ani. Asta ar însemna ca România să ajungă din nou la un deficit bugetar de sub 3% din PIB, conform cu tratatele europene, abia în 2031. Totul ca să putem continua investițiile, se justifică premierul.

Recomandări

ATAC ASUPRA HEZBOLLAH
ELEVII-S GATA, ȘCOALA BA
PLANUL LUI ZELENSKI
FLUIER DE START
NEW LOOK, NEW YOU
CU BEBE LA SPA

Citește și