• Cinci persoane au fost ucise într-un atac al forțelor israeliene.
  • Atacurile israeliene din Fâșia Gaza au ucis peste 40.000 de palestinieni.
  • Operațiunile de ajutor ale ONU se opresc în Gaza după ordinele de evacuare.

UPDATE ORA 21:00 – ONU încearcă să aducă o pauză în viața de „groază și frică” a copiilor din Gaza

UNRWA încearcă să îi ajute pe copiii din Gaza, oferindu-le activități, în timp ce războiul continuă să îi devasteze.

Un copil palestinian, care a fost strămutat din Beit Hanoon, în nord, descrie modul în care viața sa a fost bulversată.

„Locuim într-o școală. Înainte îmi plăcea foarte mult școala, dar acum nu-mi mai place clasa sau școala din cauza strămutării. Corturi, canalizare și este dezgustător”.

Recomandări

BANII VIN, BANII PLEACĂ!
ITALIA SUB APĂ
LIBER LA DRONE
CHER DESCHIDE SHOW-UL
CE FILM VEZI
SOMN DE VOIE

UPDATE ORA 19:00 – Hezbollah lansează atacuri la frontieră asupra pozițiilor israeliene

Gruparea armată libaneză a declarat că a vizat echipamente de colectare a informațiilor care au fost instalate recent pe o macara de-a lungul frontierei cu Israelul, folosind o dronă încărcată cu explozibil, obținând o lovitură directă.

Hezbollah a revendicat, de asemenea, un atac asupra unei așezări israeliene ilegale din apropierea frontierei pentru a lovi soldați.

UPDATE ORA 17:00 – Corpurile a șase palestinieni au fost recuperate dintr-o casă vizată de un atac israelian

Apărarea civilă din Gaza a emis o declarație potrivit căreia a recuperat corpurile a șase palestinieni uciși într-un atac israelian asupra unei case din Khan Younis.

Aceasta a declarat că șapte palestinieni răniți în atac au fost salvați de la fața locului.

UPDATE ORA 16:00 – Captivul israelian salvat ajunge la spital: Rapoarte

Ziarul israelian Haaretz relatează că israelianul captiv al-Qadi a fost luat dintr-un sat la sud de Rahat de la depozitul de ambalaje din Kibbutz Magen, unde lucra.

Haaretz a raportat că acesta este căsătorit și are 11 copii. Ziarul Israel Hayom a publicat un videoclip pe X în care apare o ambulanță care, potrivit acestuia, îl transporta pe al-Qadi la spital.

Haaretz a postat un videoclip separat care, potrivit acestuia, arată momentul în care familia lui al-Qadi a intrat în fugă în Centrul Medical Soroka din Beersheba pentru a-l întâmpina.

UPDATE ORA 14.00 -Apărarea civilă acuză Israelul pentru tacticile de deplasare violentă

Apărarea civilă din Gaza a acuzat Israelul că a strămutat în mod sistematic civili prin mijloace violente, inclusiv tragerea cu arme în timp ce oamenii fug din zonele roșii nou declarate.

Politica, spune apărarea civilă, a ucis sau rănit sute de palestinieni care încercau să ajungă în siguranță și a împiedicat personalul de intervenție să ajungă la victime.

UPDATE ORA 13.00 – Israelul reține cadavrele a 552 de palestinieni, anunță societatea prizonierilor

Israelul continuă să rețină cadavrele a cel puțin 552 de palestinieni, inclusiv 149 uciși în timpul războiului care continuă, potrivit Societății Prizonierilor Palestinieni.

Aceste cifre nu includ o estimare a sutelor suplimentare de palestinieni uciși în Gaza, pentru care autoritățile israeliene nu au făcut un număr oficial, potrivit grupului.

UPDATE ORA 12.00 – Atacurile israeliene asupra Libanului au rănit patru persoane

Ministerul libanez al Sănătății raportează că patru persoane au fost rănite în satele Majdal și Chihine din sudul Libanului în urma atacurilor aeriene israeliene.

UPDATE ORA 11.00 – Spitalul Khan Younis efectuează zeci de operații la ochi în fiecare săptămână

Pe măsură ce victimele continuă să se înmulțească în sudul Gazei, există o singură unitate medicală specializată în zonă care efectuează intervenții chirurgicale la ochi, potrivit Societății Semilunii Roșii din Palestina (PRCS).

Acea unitate, departamentul de oftalmologie al Spitalului al-Amal, tratează aproximativ 150 de persoane pe zi și oferă intervenții chirurgicale pentru 40 de persoane în fiecare săptămână, potrivit PRCS, care conduce unitatea.

UPDATE ORA 10.00 – Atacurile israeliene din Fâșia Gaza au ucis peste 40.000 de palestinieni

Atacurile israeliene din Fâșia Gaza au ucis peste 40.000 de palestinieni în cele 320 de zile de la 7 octombrie.

Numărul înfiorător al morților include aproape 17.000 de copii – o cifră care echivalează cu uciderea a 2,6% din toți copiii din Gaza.

În fiecare zi, începând cu 7 octombrie, atacurile israeliene au ucis cel puțin 53 de copii, precum și 72 de bărbați și femei.

UPDATE ORA 09.00 – Operațiunile de ajutor ale ONU se opresc în Gaza după ordinele de evacuare

Civilii palestinieni sunt din nou strămutați forțat din Deir el-Balah, în centrul Fâșiei Gaza, în urma unor noi ordine emise de armata israeliană.

Pentru mulți, strămutarea este doar cea mai recentă dintre numeroasele ocazii în care au fost forțați să se mute, chiar și cei bolnavi și epuizați nefiind scutiți de acest calvar.

UPDATE ORA 08.00 – Patru morți într-un atac israelian asupra unei case din Khan Younis

Armata israeliană a bombardat o casă din Khan Younis, omorând cel puțin patru palestinieni și rănind pe alții, relatează colegii noștri de la Al Jazeera Arabic.

Atacul vine după două lovituri de dimineață asupra unor clădiri rezidențiale din nordul orașului Gaza, care au ucis împreună cel puțin nouă persoane.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Ministerul Sănătății din Palestina a anunțat că cinci persoane au fost ucise într-un atac al forțelor israeliene în tabăra de refugiați Nur Shams din guvernoratul Tulkarem din Cisiordania, scrie Al Jazeera.

Cadavrele au fost transportate la Spitalul Guvernamental Tulkarm, a adăugat ministerul într-un comunicat pe canalul său Telegram.

Videoclipurile distribuite online și verificate de Al Jazeera arată fumul care se înalță din zonă.