• Forțe ale Ministerului Apărării Naționale au executat duminică, 8 septembrie, acțiuni de căutare ale unor eventuale fragmente de drone căzute în urma atacurilor.
  • Un mesaj RO-Alert a fost emis duminică dimineață, în jurul orei 03:00, în județele Constanța și Tulcea.
  • Populația a fost avertizată despre despre posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian.

Ministerul Apărării Naționale a anunțat că fragmente dintr-o dronă rusească au fost găsite în apropierea localității Periprava, din județul Tulcea, urmând ca acestea să fie expertizate.

Forțe ale Ministerului Apărării Naționale au executat duminică, 8 septembrie, acțiuni de căutare ale unor eventuale fragmente de drone căzute în urma atacurilor, din noaptea anterioară, efectuate de forțele ruse asupra unor obiective civile și de infrastructură portuară din Ucraina, în proximitatea frontierei cu România, se arată într-un comunicat al MApN.

„Echipe din MApN, în cooperare cu specialiști din Serviciul Român de Informații și Ministerul Afacerilor Interne, au cercetat proximitatea localității Periprava, judetul Tulcea, de unde au ridicat fragmente ale unei drone de origine rusească, urmând ca acestea sa fie expertizate, conform procedurilor legale.

Recomandări

ISRAELUL DEPĂȘEȘTE LINIA ROȘIE
BANII VIN, BANII PLEACĂ!
CUM TE INFLUENȚEAZĂ POLITICA
ITALIA SUB APĂ
LIBER LA DRONE
CHER DESCHIDE SHOW-UL

Un mesaj RO-Alert a fost emis duminică dimineață, în jurul orei 03:00, în județele Constanța și Tulcea prin care populația a fost avertizată despre despre posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian și îndrumată să se adăpostească în beciuri și adăposturi de protecție civilă.

Ministerul Apărării a transmis, ulterior, că două aeronave F-16 au monitorizat situația și au observat o dronă care a intrat în spațiul României apoi a părăsit teritoriul spre Ucraina.

Citește și