• Putin a extins forţele armate ruse ultima dată în decembrie 2023, aducând numărul total de personal la 1,32 milioane.
  • În urmă cu câteva luni, Vladimir Putin spunea că în Ucraina sunt 700.000 de militari ruşi.
  • Înainte de invazia la scară largă a Rusiei în Ucraina, în 2022, numărul era puţin peste 1 milion.

Kremlinul simte presiunea. Vladimir Putin, a emis un decret, prin care creşte numărul armatei ruseşti cu 180.000 de persoane la aproape 2,5 milioane. Deși decretul nu oferă prea multe detalii și Ministerul Apărării nu a comentat subiectul, e vorba cel mai probabil, despre persoane care vor avea contract cu Ministerul Apărării.

Putin a extins forţele armatei ruse ultima dată în decembrie 2023, aducând numărul total de personal la 1,32 milioane. Înainte de invazia la scară largă a Rusiei în Ucraina, în 2022, numărul era puţin peste 1 milion.

În urma decretului emis în decembrie 2023, ministerul a declarat că mărirea efectivelor forţelor armate va fi realizată cu „cetăţenii care doresc să lucreze sub contract”, fără o creştere a recrutării pentru serviciul militar regulat şi fără planuri de mobilizare. Ministerul a atribuit creşterea numărului de trupe „ameninţărilor crescânde la adresa ţării din cauza operaţiunii militare speciale (n.r. războiul din Ucraina) şi a continuării expansiunii NATO”. Acest nou decret intră în vigoare pe 1 decembrie 2024.

Recomandări

ALERTĂ ÎN NORVEGIA
IOHANNIS VREA ÎN SENAT
ISRAELUL DEPĂȘEȘTE LINIA ROȘIE
BANII VIN, BANII PLEACĂ!
CUM TE INFLUENȚEAZĂ POLITICA
UE AJUTĂ DUPĂ INUNDAȚII

Citește și