• Hezbollah pierde 32 de membri, iar alți peste 3.000 sunt răniți în ultimele 2 zile.
  • Iranul informează ONU că va răspunde la atacul ce l-a rănit pe ambasadorul de la Beirut.
  • Subiectul firmelor din Ungaria și Japonia care au vândut pagerele rămâne un mister.
  • Israelul e pregătit pentru „noua fază a războiului”, și a mutat trupe la granița cu Libanul.

Un nou val de explozii a lovit Libanul miercuri după-amiază și a vizat în principal radiourile portabile folosite de membrii Hezbollah. Asta la o zi după ce mii de oameni au fost răniți când pagerele lor au explodat spontan într-un atac coordonat din care se crede că vinovatul este Israelul.

20 de persoane au murit și 450 au fost rănite miercuri, iar pierderile de marți s-au soldat cu 12 decese și aproape 3.000 de răniți. Iranul l-a informat pe secretarul general al Națiunilor Unite că va lua măsurile necesare pentru a răspunde la atacul care l-a rănit grav pe ambasadorul Teheranului în Liban.

Hezbollah și Iranul amenință cu acțiuni. Cât de aproape suntem de un război regional?

Un război regional este destul de aproape. Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, a spus că armata e pregătită pentru noua fază a războiului, adică un conflict cu Libanul. Israelul vrea să aducă înapoi israelienii evacuați. La începutul săpămânii Israelul și-a stabilit obiectivele pentru conflictul cu Libanul iar principalul obiectiv este aducerea cetățenilor evacuați din zona de nord.

Recomandări

ALERTĂ ÎN NORVEGIA
IOHANNIS VREA ÎN SENAT
ISRAELUL DEPĂȘEȘTE LINIA ROȘIE
BANII VIN, BANII PLEACĂ!
CUM TE INFLUENȚEAZĂ POLITICA
UE AJUTĂ DUPĂ INUNDAȚII

Pe lângă pagere și stații radio au explodat și alte dispozitive electronice, inclusiv telefoane și stații de încărcare cu baterii solare. În acest moment, Hezbollah a rămas fără principalul atuu și anume linia de comandă-control-comunicații. SUA au avertizat împotriva unei acțiuni care ar putea duce la o escaladare a conflictului.

Citește și