• Israelul a fost nevoit să evacueze peste 60.000 de persoane din nordul țării.
  • În ultima săptămână, Hezbollah a pierdut 60 de comandanți militari.
  • Armata Israelului își consolidează forțele la granița cu Libanul.

Premierul Israelului Benjamin Netanyahu a avertizat gruparea Hezbollah din Liban că Israelul își va intensifica atacurile pentru a pune capăt agresiunii venite din nord. Începând cu 8 octombrie, imediat după atacul sângeros al Hamas, gruparea Hezbollah, controlată de Iran, a lansat peste 8.000 de rachete asupra Israelului, țara fiind nevoită să evacueze peste 60.000 de persoane din zonele de graniță.

„În ultimele zile, am dat lovituri grupării Hezbollah pe care nu și le-ar fi putut imagina niciodată. Dacă nu au înțeles încă mesajul, vă garantez că o vor face foarte curând”, spune Netanyahu.

De asemenea, zeci de rachete ale Hezbollah au fost lansate și asupra bazei Ramat David a aviaţiei militare israeliene – ținta aflată la cea mai mare distanţă în interiorul teritoriului israelian, de la începutul ostilităţilor.

Recomandări

NU ÎȘI CERE SCUZE
MUSK LANSEAZĂ 5 MISIUNI
CURSA PENTRU INTERVIU
BEC AMÂNĂ DECIZIA
CE FILME VEZI?
ROUTH A LĂSAT BILETE

La rândul său, Israelul a răspuns rapid, lovind țintele Hezbollah din Liban, a declarat armata într-un comunicat.

Aviaţia militară israeliană a lansat sâmbătă noaptea şi a continuat duminică cel mai intens bombardament din ultimul an asupra sudului Libanului; militarii afirmă că au lovit circa 290 de ţinte, distrugând printre altele câteva mii de lansatoare de rachete ale grupării islamiste libaneze Hezbollah, transmite Reuters.

Schimburile de focuri între israelieni şi islamiştii libanezi escaladează la mai puţin de 48 de ore după ce o lovitură aeriană prin care Israelul urmărea să elimine mai mulţi comandanţi din Hezbollah a ucis cel puţin 37 de oameni într-o suburbie a Beirutului. Hezbollah a recunoscut că printre cei care şi-au pierdut viaţa vineri se numără un lider important, Ibrahim Aqil, şi un alt comandant, Ahmed Wahbi.

Citește și