• Coldplay va cânta 10 nopți pe stadionul Wembley din Londra în 2025.
  • Turneul din 2025 va promova cel de-al 10-lea album al trupei, Moon Music, care urmează să fie lansat pe 4 octombrie.
  • Pentru a face concertele accesibile, Coldplay a refuzat să utilizeze prețurile dinamice Ticketmaster și a introdus „bilete Infinity” în valoare de 20 de lire.

Coldplay va cânta 10 nopți pe stadionul Wembley din Londra vara viitoare, depășind un record deținut de Taylor Swift și Take That, conform BBC.

Trupa a anunțat inițial o rundă de șase nopți la stadion în luna august a anului viitor, dar a adăugat patru spectacole suplimentare în septembrie din cauza „cererii fenomenale” în timpul unei presale numai pentru fani joi dimineață. Vânzarea generală a biletelor începe vineri, 27 septembrie, la ora 9:00, cu prețuri începând de la 20 £.

Spre deosebire de Oasis, trupa a refuzat să utilizeze modelul de prețuri dinamice Ticketmaster – în care prețurile sunt ajustate în funcție de cerere. Un mesaj pe site-ul companiei a declarat: „toate prețurile biletelor pentru aceste concerte sunt fixate la tariful anunțat”.

Recomandări

CE SPUNE MELANIA?
DISCUȚII STARMER-TRUMP
NE ÎNTÂLNIM LA MIJLOC
IOHANNIS E REFUZAT
DEL REY SE CĂSĂTOREȘTE
SURPRIZE, SURPRIZE

Datele turneului din 2025 sunt în sprijinul celui de-al 10-lea album al trupei, Moon Music, care urmează să fie lansat pe 4 octombrie. Pe lângă Wembley, trupa va cânta două seri pe Craven Park Stadium din Hull.

Cele 12 concerte vor fi singurele date europene ale trupei din 2025. Zece la sută din încasări vor fi donate organizației Music Venue Trust, care sprijină sălile de concerte mici din Marea Britanie.

La începutul acestui an, trupa a fost cap de afiș la festivalul Glastonbury, unde i s-a alăturat pe scenă starul Michael J Fox, și o serie de alți muzicieni, inclusiv rapperul Little Simz, muzicianul nigerian Femi Kuti și cântăreața palestiniano-chiliană Elyanna. Starul de cinema Tom Cruise, care a urmărit spectacolul dintr-o zonă VIP de lângă Pyramid Stage, a catalogat pur și simplu concertul drept „minunat”.

În timpul concertului, trupa a prezentat în avanpremieră și melodii de pe viitorul album, despre care Chris Martin, liderul trupei, a sugerat că ar putea fi ultimul.

„Ultimul nostru album propriu-zis va apărea în 2025 și după aceea cred că vom face doar turnee”, a declarat el lui Jo Whiley de la BBC Radio 2 în 2021.

Biletele de pre-vânzare pentru turneul 2025 al trupei Coldplay au fost puse în vânzare joi dimineață pentru fanii care au plasat comenzi în avans pentru Moon Music. Potrivit mesajelor de pe rețelele sociale, prima tranșă de date s-a epuizat în aproximativ 20 de minute.

Recunoscând cererea, Coldplay a adăugat patru date suplimentare la Wembley, cu vânzare în avans începând de la 2:30 pm BST.

Rezidența de 10 zile înseamnă că Coldplay va deveni formația care a cântat cele mai multe nopți pe celebrul stadion într-un singur an. Taylor Swift și Take That au fost anterior la egalitate pentru record.

De asemenea, au făcut eforturi pentru a combate creșterea prețurilor biletelor, oferind „bilete Infinity” în valoare de 20 de lire sterline pentru fiecare concert.

Acestea sunt vândute în perechi și pot fi plasate oriunde în sală – inclusiv pe cele mai bune locuri.

Pentru concertele de pe Wembley, o pereche de bilete va costa în jur de 52 de lire sterline, după ce se adaugă taxele, inclusiv taxa de sustenabilitate de 2,75 lire sterline a stadionului.

Citește și