• Seara, creierul bărbaților este cu 1% mai ușor decât dimineața.
  • Creierul bărbaților revine la greutatea normală pe parcursul nopții.
  • Este o chestiune hormonală, spun cercetătorii Univ. Pennsylvania.

Cine se trezește dimineață prinde ideile bune. Creierul bărbaților scade în volum pe parcursul zilei și revine la normal noaptea, potrivit unui nou studiu.

E o chestiune hormonală, spun oamenii de știință – seara ai creierul cu aproape 1% mai ușor. O posibilă explicație poate fi legată de scăderea cu 70% a nivelurilor de testosteron, cortizol sau estrogen pe durata unei zile, potrivit analizei realizate de Universitatea din Pennsylvania. Cel mai mult intră la apă zonele creierului care sunt responsabile cu păstrarea amintirilor și cu coordonarea mișcărilor. Ferice de bărbatul care are o femeie aproape, la ceas de seară. Doamnele nu pierd din volumul de materie cenușie, sau fluctuațiile sunt foarte mici.

Tot cu creierul lucrează și ai noștri. O echipă de cercetători de la Universitatea Babeş-Bolyai a descoperit o metodă simplificată de interpretare a fluxului mare de date obținut prin scanarea creierului uman. Procedura va ajuta la înţelegerea activităţii creierului și la studierea unor afecțiuni ca autismul, depresia sau alcoolismul.

Recomandări

NASRALLAH MOARE
NATO FACE ZID ANTI RUSIA ÎN FINLANDA
IDF ATACĂ SEDIUL HEZBOLLAH
CE PROMITE HARRIS
CUM PROMOVĂM TURISMUL
PE UNDE CIRCULI

Citește și