• Oktoberfest a început la Munchen și ține până pe 6 octombrie.
  • 3 din 4 chelnerițe de la festival spun că au fost hărțuite sexual în timpul muncii.
  • De anul ăsta, organizatorii au introdus măsuri extra de siguranță.

Pune mâna doar pe halbă! E avertismentul primit de nemți și de turiștii care merg anul ăsta la Oktoberfest la Munchen. La evenimentul care ține până pe 6 octombrie sunt așteptați peste 7 milioane de vizitatori, însă există și niște cifre care îngrijorează autoritățile și organizatorii: 3 din 4 chelnerițe care au servit anii trecuți la festival spun că au fost hărțuite sexual în timpul muncii.

Studiul, făcut de o doctorandă la Universitatea de Științe Aplicate din Munchen, care a lucrat chiar ea în trecut la Oktoberfest, spune că deși 76% dintre chelnerițele intervievate au spus că au fost victime ale unor agresiuni sexuale în timpul programului, foarte puține au ajuns să se și plângă la superiorii lor direcți. Fetele au preferat să se ajute între ele ca să scape de clienții care le deranjau.

De anul ăsta, însă, ca răspuns la plângeri, organizatorii au introdus măsuri de siguranță. Atât cei care lucrează la Oktoberfest cât și clienții au la dispoziție o zonă dedicată urgențelor și o aplicație din care pot lansa direct apeluri de urgență și pot fi localizați.

Recomandări

IDF ATACĂ SEDIUL HEZBOLLAH
CUM PROMOVĂM TURISMUL
PE UNDE CIRCULI
DE CE BOLI SUFERĂ ELLEN?
PROMISIUNILE PAPEI
NASRALLAH MOARE

Citește și