• Modelele plus-size sunt tot mai puțin prezente pe runway, conform creatorului Ester Manas.
  • În 2023, numărul de modele plus-size a scăzut cu 24% în colecțiile de toamnă-iarnă.
  • Vogue Business arată că 95% dintre modele au mărimi XS și S, indicând o preferință pentru standardele skinny.

Trend-urile se schimbă, și nu doar în materie de fashion ci și în materie de modele pe runway. Manas, creatorul casei de modă Ester Manas, spune că modelele plus-size sunt out.

Această discuție despre body positivity și despre stilul de viață de fapt nesănătos al modelelor de altă dată a fost și este în continuare un subiect foarte dezbătut. Vedem peste tot pe TikTok , pe Instagram tot felul de opinii. Și pentru că sunt multe opinii pro body-positivity, unele case de modă au devenit mai inclusive și folosesc modele plus-size în show-urile lor. Un exemplu este chiar aceasta, Ester Manas. Designerul casei de modă a creat încă din 2019 design-uri pentru toate mărimile, de la XS la 3XL. Chiar a devenit un brand preferat de artiști precum SZA, Jorja Smith, Kali Uchis sau Beth Ditto tocmai pentru faptul că brand-ul include mai multe mărimi. Totuși, Manas recunoaște că vede în fiecare zi tot mai mult această fat-phobia. De exemplu agenții modelelor mereu întreabă dacă au book-uit și modele cu un BMI
mai mic.

Care este raportul între modelele skinny și cele plus size pe runway?

Tagwalk, motorul de căutare în fashion, a raportat în 2023 o scădere a numărului de modele plus size pe runway în colețiile de toamnă-iarnă cu 24% comparativ cu colecțiile primăvară-vară prezentate în același an. Mai mult, Vogue Business a făcut un raport ce arată că 95% dintre modele au mărimi de XS și S. Deci, sunt foarte puține modele plus sized de fapt pe runway.

Recomandări

NASRALLAH MOARE
NATO FACE ZID ANTI RUSIA ÎN FINLANDA
IDF ATACĂ HEZBOLLAH
PROMISIUNILE KAMALEI
CUM PROMOVĂM TURISMUL
PE UNDE CIRCULI

Citește și