• Donald Trump acuză că polițiștii nu pot interveni să oprească tâlharii.
  • Donald Trump: Dacă faci ceva, pierzi pensia, familia, casa.
  • Trump spune că guvernatorul Mike Kelly ar trebui să conducă „ziua de violență”.

Donald Trump vede viața ca-n filme. O zi în care totul să fie permis pentru poliție. Astfel, dă el de înțeles, va rezolva problema criminalității.

Aflat la un miting din Pennsylvania, unul dintre statele cheie pentru alegeri, Trump a venit cu o declarația controversată. Candidatul republican a vorbit despre numărul mare de jafuri din magazine din Statele Unite și că poliția e legată de mâini când vine vorba despre oprirea infractorilor. Trump a pus ținta pe Kamala Harris pe care o acuză că a încurajat infractorii în perioada în care ea era procuror general în California.

Ca să rezolve problema, Trump propune o zi în care poliția să nu aibă restricții. Scenariu precum în filmul „The Purge” în care orice crimă era permisă timp de 12 ore, o dată pe an. Trump spune că Mike Kelly, cel care este și responsabil pentru investigația atentatului la viața lui Trump de pe 13 iulie, ar trebui să fie responsabil în acea zi.

Recomandări

ISRAELUL EVACUEAZĂ OAMENII
CÂND VOTEZI
TRUMP NAKED
HOP ȚOP LA CONCURS!
ECLIPSĂ TOTALĂ LA COMANDĂ
CE FACI TOAMNA

„Ce naiba se întâmplă? Trebuie să lăsăm poliția să-și facă treaba. Chiar și dacă trebuie să fie foarte duri. Lucrul amuzant cu tot ce se întâmplă, uitați-vă și la magazinele universale. Îi vedeți pe oamenii aștia cum pleacă de acolo cu aer condiționat, cu frigiderele în cârcă, o nebunie. Iar polițiștilor li se spune că nu au voie să-și facă treaba. Dacă faci ceva îți vei pierde pensia, îți vei pierde familia, casa, mașina”, a declarat Donald Trump.

„Dacă ai avea o singură zi, o zi dură, cu magazinele mici ca exemplu. Una în care nu să nu mai poată ieși cu tot ce vor. Dacă ai avea o zi dură, foarte violentă.. cu cineva precum Mike Kelly, puneți-l la conducere. Ai spune, Mike, că dacă ai fi la conducere, le-ai spune: „Vă rog, nu-i atingeți! Nu-i atingeți! Lăsați-i să vă fure din magazin!. O oră dură. Și mă refer să fie cu adevărat dură. Vorba se va duce și situația s-ar încheia imediat. Se va încheia imediat”, a adăugat fostul președinte.

„Trump doar a glumit” îl apără echipa sa de campania, care punctează că nu a fost vorba niciodată de o propunere politică din partea lui Trump.

Nu a glumit însă Elon Musk, cel care avertizează că acestea vor fi ultimele alegeri democratice dacă Trump pierde.

„Nu doar că nu este o amenințare pentru democrație, este singura șansă de a o salva” a scris Musk pe X.

Citește și