• Practicile de conversie cresc riscurile de depresie, PTSD și gânduri suicidare în rândul persoanelor LGBTQ+.
  • Este esențială interzicerea acestor practici și sprijinul pentru sănătatea mintală a supraviețuitorilor.
  • Terapia de conversie este încă utilizată, iar reglementările trebuie întărite de organizațiile profesionale.

Pe lângă faptul că sunt inutile pentru a modifica sexualitatea sau identitatea de gen a unei persoane, așa-numitele „terapii de conversie” sau „practici de conversie” pot crește considerabil șansele ca o persoană LGBT să se confrunte cu probleme de sănătate mintală, relevă o nouă cercetare, scrie UPI.

Chestionarele completate de peste 4 400 de americani LGBTQ+ au arătat că aceste intervenții false au fost legate de rate mai mari de depresie, tulburare de stres post-traumatic (PTSD) și gânduri sau tentative de suicid.

„Constatările noastre se adaugă la un corp de dovezi care arată că practica de conversie este lipsită de etică și legată de o sănătate mintală precară”, a declarat autorul principal al studiului, Dr. Nguyen Tran, de la Stanford University School of Medicine.

Recomandări

IARNĂ RECE ÎN EUROPA
NINTENDO ARE MUZEU
KELEMEN CANDIDEAZĂ
BOCELLI E DIRIJAT DE YUMI
PAPA CERE RUGĂCIUNE
STOP, EXPLOZIE!

„Protejarea persoanelor LGBTQ+ de impactul acestor practici dăunătoare va necesita o legislație multiplă, inclusiv interdicții de stat și federale”, a adăugat Tran. „Măsurile suplimentare, cum ar fi rețelele de sprijin și sprijinul direcționat pentru sănătatea mintală a supraviețuitorilor, sunt, de asemenea, vitale.” Constatările au fost publicate luni în revista The Lancet Psychiatry. Terapia de conversie este orice fel de efort formal și structurat de a modifica sexualitatea sau identificarea de gen a unei persoane, folosind adesea practici psihologice, comportamentale, fizice și bazate pe credință.

Cele mai respectate organizații profesionale medicale și de sănătate mintală se opun acestei practici, deși ea este încă oferită în diferite locuri din Statele Unite.

Potrivit unui comunicat de presă Lancet, este posibil ca între 4% și 34% dintre copiii și adulții americani LGBTQ+ să fi fost supuși practicilor de conversie.

Datele utilizate în noul studiu provin din studiul PRIDE în curs de desfășurare, care a urmărit starea de sănătate a persoanelor LGBTQ+ din întreaga Americă. Aproximativ 57% s-au identificat ca fiind cisgender și 43% s-au identificat ca fiind transgender. Vârstele au variat de la 18 la 34 de ani, vârsta medie fiind de 31 de ani.

În total, 149 (3,4%) dintre cei intervievați au experimentat terapia de conversie axată pe modificarea orientării lor sexuale, 43 (1%) au fost supuși unor practici vizând identitatea de gen, iar 42 (1%) au raportat ambele, au raportat cercetătorii.

Factorii de risc pentru a fi fost supuși practicilor de conversie au inclus faptul de a avea o educație religioasă și/sau de a fi crescut într-o comunitate care nu a sprijinit problemele legate de identitatea de gen, de a face parte dintr-un grup minoritar și de a avea un nivel scăzut de educație.

Terapia de conversie menită să schimbe orientarea sexuală a unei persoane a fost cel mai adesea oferită de un lider sau grup religios (52% din cazuri) sau de un furnizor sau organizație de sănătate mintală (29%). Tendințe similare au fost observate pentru practicile de conversie care vizează identitatea de gen.

„Cele mai ridicate niveluri ale simptomelor de anxietate, depresie și PTSD au fost raportate de participanții care și-au amintit practicile de conversie doar pentru identitatea de gen”, au declarat cercetătorii.

Cu toate acestea, persoanele care au fost supuse practicilor de conversie atât pentru sexualitatea lor, cât și pentru identitatea de gen au prezentat cele mai ridicate niveluri de suicid, a raportat echipa.

Practicile de conversie nu sunt cu siguranță în curentul principal al practicii medicale, a declarat Dr. Jack Drescher, profesor clinician de psihiatrie la Columbia University Medical Center, în New York City.

Scriind într-un comentariu însoțitor, el a spus că „organizațiile principale de sănătate mintală trebuie să facă o treabă mai bună în ceea ce privește reglementarea activităților acelor clinicieni autorizați care se angajează în practici de conversie”.

Drescher a adăugat că „orientările etice ale organizațiilor profesionale ar trebui să reflecte și să integreze credințele și valorile culturale în schimbare ale lumii în ceea ce privește acceptarea tot mai mare a diverselor orientări sexuale și identități de gen”.

Citește și