• Microsoft nu va mai livra nicio actualizare pentru HoloLens 2 până la sfârșitul anului 2027.
  • Căștile HoloLens 2 vor continua să primească actualizări critice de securitate și regresii software până la sfârșitul anului 2027.
  • Divizia Mixed Reality a Microsoft a avut mari probleme în ultimii ani, inclusiv plecarea fostului lider HoloLens, Alex Kipman.

Microsoft a încheiat recent producția de căști HoloLens 2. Căștile de realitate augmentată vor continua să primească „actualizări pentru a rezolva problemele critice de securitate și regresiile software”, până la 31 decembrie 2027, conform Windows Central.

Începutul anului 2028 va marca sfârșitul oficial al suportului software pentru HoloLens 2. Asistența pentru HoloLens 2 original se va încheia mult mai devreme, mai exact la 10 decembrie 2024. Dar este demn de remarcat faptul că producția HoloLens-ului original s-a încheiat în 2018.

Informația vine prin amabilitatea UploadVR, care a primit confirmarea de la Microsoft cu privire la sfârșitul producției HoloLens 2.

Recomandări

BIDEN NU VREA UN ALT ATAC
IARNĂ RECE ÎN EUROPA
GUTERRES CONDAMNĂ ATACURILE
TE LASĂ CU TELEFONUL?
NINTENDO ARE MUZEU
CUM ÎȚI GĂSEȘTI DRAGOSTEA

Când a fost lansat în 2019, HoloLens 2 a fost promițător și a stârnit entuziasm în cadrul spațiului realității virtuale și augmentate. Dispozitivul a fost mult mai bun decât cel original și nu a avut mulți concurenți direcți la momentul respectiv. Spațiul VR s-a schimbat destul de mult de atunci, iar Microsoft nu a arătat prea multe progrese.

Microsoft ar fi anulat HoloLens 3, deși au existat unele schimburi de opinii cu privire la faptul dacă acesta a fost cazul. Sistemul de augmentare vizuală (IVAS) de 22 de miliarde de dolari al Microsoft pentru armata SUA a avut mai multe probleme în timpul testelor. În această notă, Microsoft a declarat pentru UploadVR că este „pe deplin angajată” față de IVAS, chiar și după știrile de astăzi.

Microsoft a închis în cele din urmă platforma Windows VR și a anunțat deprecierea Windows Mixed Reality în decembrie 2023.

Microsoft a pionierat mai multe concepte în spațiul realității virtuale și augmentate, dar compania s-a luptat în cele din urmă să se dezvolte în cadrul pieței. Căștile a avut utilizări în spații industriale și în medii corporative, dar Windows Mixed Reality ca întreg nu a reușit să capteze consumatorii obișnuiți.

Cuvintele oficiale despre căști sunt rare din partea Microsoft, iar compania pare să își schimbe periodic planurile cu privire la realitatea mixtă. Schimbările de conducere și restructurarea din cadrul companiei au contribuit, de asemenea, probabil, la calea rătăcitoare a dezvoltării HoloLens.

În timp ce Microsoft a încheiat producția de HoloLens 2 și a închis platforma Windows VR, compania are încă planuri pentru realitatea virtuală. Microsoft a încheiat parteneriate cu Meta și Apple pentru a obține software-ul Microsoft pe Meta Quest și, respectiv, Apple Vision Pro.

Citește și