• Chitara este un model Futurama, folosit de Harrison în perioada de început a trupei Beatles.
  • Experții o descriu drept „unul dintre sfintele graaluri ale chitarelor istorice Beatles”.
  • Licitația va avea loc la casa de licitații Julien’s Auctions.
  • Prețul estimat al chitarei se situează între 600.000 și 800.000 de dolari.
  • Instrumentul a fost prezentat publicului la The Beatles Story din Liverpool.

Această chitară reprezintă mai mult decât un simplu instrument muzical. Ea este o mărturie a începuturilor uneia dintre cele mai influente trupe din istoria muzicii.

George Harrison a folosit acest model Futurama în primele zile ale Beatles, când trupa încă își căuta drumul spre faimă și succes global.

Piața chitarelor istorice

Licitația pentru chitara lui Harrison vine într-un context în care instrumentele istorice ale trupei Beatles continuă să atingă prețuri record.

Recomandări

IDF L-A UCIS PE MUSTAHA
CELINE ÎL IA PE RIDER
ISRAELUL VREA RIPOSTA
LASCONI NU A LUCRAT LA SRI
HIGH-END PERFUME
UK ACORDĂ SUVERANITATE

Cumpărată de la un magazin de muzică din orașul natal al trupei, Liverpool, Harrison a cântat la chitara Futurama la începutul anilor 1960, când trupa a cântat la Cavern Club, a făcut un turneu în Germania și a înregistrat primele discuri oficiale pentru Polydor, conform Reuters.

Licitatorii spun că chitara Futurama, cu finisaj Sunburst, a fost una dintre cele mai cântate. Ei o numesc „una dintre sfintele graaluri ale chitarelor istorice Beatles” și au declarat că se așteaptă ca aceasta să depășească prețul estimat de 600.000 – 800.000 de dolari.

Chitara va fi expusă la The Beatles Story din Liverpool pentru următoarele două săptămâni, înainte de a fi prezentată în alte muzee din Europa. Ea urmează să fie scoasă la licitație în perioada 20-22 noiembrie în Statele Unite.

Apel pentru fanii muzicii

Recent, o chitară acustică a lui John Lennon din 1965, descoperită într-un pod după 50 de ani, a fost de asemenea scoasă la licitație, cu așteptări de a deveni cea mai scumpă chitară Beatles vândută vreodată.

Pentru pasionații de muzică și colecționarii de obiecte rare, această licitație reprezintă o oportunitate unică de a deține o bucată tangibilă din istoria rock-ului. Fie că sunteți un fan înrăit al Beatles sau un investitor în obiecte de valoare, această chitară Futurama promite să fie un punct de atracție al licitației.

Citește și