• Morgan Stanley crede că Amazon poate tăia 13.834 de posturi de manageri și reduce cheltuielile cu aproximativ 3 miliarde de dolari anul viitor.
  • Amazon nu anunțat public o defalcare a forței sale de muncă.
  • La sfârșitul celui de-al doilea trimestru din 2024, Amazon avea aproximativ 105.770 de manageri la nivel global.

Morgan Stanley crede că Amazon poate tăia 13.834 de posturi de manageri și reduce cheltuielile cu aproximativ 3 miliarde de dolari anul viitor.

CEO-ul Andy Jassy a declarat luna trecută că vrea să crească raportul dintre colaboratorii individuali și manageri cu cel puțin 15% până la sfârșitul primului trimestru din 2025.

Estimarea pornește de la premisa că 7% din forța de muncă a Amazon se află în poziții de conducere, scrie Business Insider. La sfârșitul celui de-al doilea trimestru din 2024, Amazon avea aproximativ 105.770 de manageri în total la nivel global, iar acest număr ar scădea la 91.936 în primul trimestru al anului viitor, conform estimării Morgan Stanley. Amazon nu anunțat public o defalcare a forței sale de muncă.

Recomandări

CÂȚI BANI STRÂNGE TRUMP?
HALEP E OPTIMISTĂ
„NU E O CATASTROFĂ!”
JOHNSON CONTRA BIBI
CRESC ODATĂ CU PICIORUL
KHAMENEI AMENINȚĂ ISRAELUL

Amazon are mai mult de 1,5 milioane de angajați în total. Multe dintre aceste persoane lucrează în depozitele și operațiunile logistice ale companiei, mai degrabă decât ca parte a forței sale de muncă corporative.