• Explozia unei mașini-capcană l-a ucis pe Andriy Korotky.
  • Acesta era identificat drept „șeful securității fizice” de la situl nuclear.
  • Acesta a fost numit un „criminal de război” care „a cooperat în mod voluntar cu invadatorii ruși”.

Un atentat ucrainean cu mașină-capcană a ucis un oficial al centralei nucleare Zaporojie, ocupată de Rusia, au declarat oficiali din ambele țări, în cel mai recent atac împotriva unor persoane de profil înalt catalogate drept „colaboratori” și „trădători” de către Kiev pentru că lucrează cu forțele ruse, scrie Al Jazeera.

Agenția de informații militare a Ucrainei, GUR, a declarat că explozia unei mașini-capcană vineri dimineața l-a ucis pe Andriy Korotky, pe care l-a identificat drept „șeful securității fizice” de la Zaporojie.

Acesta a fost numit un „criminal de război” care „a cooperat în mod voluntar cu invadatorii ruși”, a furnizat detalii despre angajații „pro-ucraineni” ai centralei și „a participat la represiunea” personalului centralei.

Recomandări

CIOLACU, DESPRE AVORT
ZIUA EDUCAȚIEI
ZUCKERBERG ÎN LUMEA MODEI
VACCIN PENTRU CANCER
PLOI ÎN JUMĂTATE DE ȚARĂ
TRUMP MERGE ÎN PENNSYLVANIA

Autoritățile susținute de Rusia la instalație au declarat că Korotky era un fost șef al consiliului local din Enerhodar, orașul controlat de Rusia în care este situată centrala nucleară.

Acestea au adăugat că Korotky a fost ucis într-un „atac terorist comis de regimul de la Kiev”. Directorul centralei, Yury Chernichuk, numit de Rusia, a numit acest atac „nesăbuit” care „trebuie pedepsit”.

Comitetul de Investigații al Rusiei, care anchetează infracțiunile majore, a declarat că sub mașina sa de acasă a fost plasat un dispozitiv exploziv improvizat, care a detonat atunci când a pornit la drum.

Citește și