• Ziua mondială a Educaţiei a fost marcată, în 2020, în contextul pandemiei de COVID-19, sub sloganul Profesorii: Conducerea în criză, reimaginarea viitorului”.
  • Educaţia transformă vieţi şi se află în centrul misiunii UNESCO de a construi pacea.
  • Această zi a fost desemnată de UNESCO şi marchează semnarea, în 1966, a Recomandării UNESCO/OIM (Organizaţia Internaţională a Muncii) privind statutul profesorilor”.

Ziua Educaţiei în România este sărbătorită din anul 2013 pe 5 octombrie. Educaţia transformă vieţi şi se află în centrul misiunii UNESCO de a construi pacea, de a eradica sărăcia şi de a stimula dezvoltarea durabilă. Dacă această dată pica în timpul săptămânii, atât elevii, cât şi profesorii, vor fi liberi.

Această zi a fost desemnată de UNESCO şi marchează semnarea, în 1966, a Recomandării UNESCO/OIM (Organizaţia Internaţională a Muncii) privind statutul profesorilor”. Recomandare, alături de cea „privind învăţământul superior” din 1997, constituie principalul cadru de referinţă pentru abordarea drepturilor şi responsabilităţilor cadrelor didactice la scară globală, potrivit site-ului en.unesco.org.

Ziua mondială a Educaţiei a fost marcată, în 2020, în contextul pandemiei de COVID-19, sub sloganul Profesorii: Conducerea în criză, reimaginarea viitorului”, fiind esenţială contribuţia cadrelor didactice pentru a oferi învăţare la distanţă, pentru a sprijini populaţiile vulnerabile, pentru a redeschide şcolile şi pentru a se asigura că lacunele în materie de învăţare au fost atenuate.

Recomandări

ZIUA EDUCAȚIEI
ZUCKERBERG ÎN LUMEA MODEI
PLOI ÎN JUMĂTATE DE ȚARĂ
TRUMP MERGE ÎN PENNSYLVANIA
VERIFIED BY GOOGLE
PROMOVARE LA TELE-SHOPPING

Semnificația zilei Educației în România

Evenimentul dedicat profesorilor are rolul de a sublinia importanța educației în formarea unei societăți echilibrate și informate. Este o zi dedicată tuturor formelor de învățare și cadrelor didactice de pretutindeni, pentru a recunoaște și pentru a susține modalitatea prin care noi, oamenii, putem dobândi cunoștințe și abilități de la vârste fragede.

Un scop important al evenimentului, Ziua Educației, este și acela de a atrage atenția asupra dreptului universal la educație, deoarece reprezintă o valoare fundamentală care trebuie să fie accesibilă tuturor, indiferent de statut social sau economic.

Citește și