• Coldplay a adoptat o abordare neobișnuită pentru promovarea albumului lor „Moon Music”.
  • Chris Martin a sugerat anterior că „Moon Music” ar putea fi ultimul album al trupei, dar a revenit asupra acestor comentarii.
  • Albumul „Moon Music” a primit recenzii mixte, având un scor mediu de 61 pe Metacritic.

După 25 de ani în industria muzicală, Coldplay a apărut la aproape toate emisiunile TV și radio pe care vi le puteți imagina, așa că atunci când a venit vorba de promovarea celui de-al 10-lea album al lor, Moon Music, au decis să încerce o abordare diferită, conform BBC.

Joi seară, trupa a apărut în filiala americană a canalului de tele-shopping QVC pentru a vinde copii ale celui mai recent disc al lor, precum și un prăjitor de pâine și un set de ceai bazat pe ilustrație.

Martin a sugerat anterior că Moon Music ar putea fi ultimul album al trupei.

Recomandări

CIOLACU, DESPRE AVORT
ZIUA EDUCAȚIEI
ZUCKERBERG ÎN LUMEA MODEI
VACCIN PENTRU CANCER
PLOI ÎN JUMĂTATE DE ȚARĂ
TRUMP MERGE ÎN PENNSYLVANIA

„Ultimul nostru disc propriu-zis va ieși în 2025 și după aceea cred că vom face doar turnee”, a declarat el lui Jo Whiley de la BBC Radio 2 în 2021. „Poate că vom face unele lucruri în colaborare, dar catalogul Coldplay, ca să spun așa, se termină atunci”.

Cu toate acestea, el a revenit ulterior asupra acestor comentarii, spunând în schimb că trupa se va încheia după 12 albume.

„Vă voi spune de ce”, i-a spus el lui Zane Lowe de la Apple Music la începutul acestei săptămâni. „Este foarte important să avem această limită. Există doar 12 albume și jumătate Beatles. Există aproximativ același Bob Marley, deci toți eroii noștri. Și, de asemenea, având această limită înseamnă că tot controlul calității este atât de mare acum, și pentru un cântec să-l facă, este aproape imposibil, care este mare. Și astfel, în cazul în care am putea fi un fel de coasting, încercăm să ne îmbunătățim.”

Până acum, Moon Music a avut o primire mixtă din partea criticilor – cu un scor mediu de 61 pe site-ul de agregare a recenziilor Metacritic. NME a fost printre cele mai pozitive, spunând că albumul a evidențiat „puterea muzicii de a trece peste furtunile vieții” într-o recenzie de patru stele.

În timpul apariției lor pe QVC, trupa a cântat câteva dintre melodiile lor noi, acompaniată de corul Mzansi Youth Choir din Soweto. De asemenea, au încercat să preia apeluri de la public, dar telefoanele lor s-au defectat, lăsând-o pe gazda Jennifer Coffey să transmită mesaje printr-o cască.

Printre cei care au sunat s-a numărat și o fană din Florida, pe nume Candy, care a spus trupei că a cumpărat bilete pentru a-i vedea în 2008, dar a trebuit să lipsească de la spectacol când tatăl ei a murit.

În 10 minute de la difuzarea segmentului, Coffey a declarat că 31.000 de persoane au cumpărat copii ale albumului de pe site-ul QVC.

Citește și