• Hugh Grant a avertizat că a patra tranșă din franciza „Bridget Jones” va avea un ton mai trist.
  • Filmul, bazat pe romanul „Bridget Jones: Mad About The Boy”, o prezintă pe Bridget la 50 de ani, ca mamă a doi copii și văduvă.
  • Helen Fielding, autoarea cărții, a scris scenariul inspirându-se dintr-o tragedie personală.

Fanii filmelor „Bridget Jones” au adorat peliculele pentru scenele lor grozave, hilare și pline de căldură. Dar Hugh Grant a avertizat că a patra tranșă din franciză – care urmează să fie lansată de Ziua Îndrăgostiților anul viitor – va avea un ton foarte diferit, scrie BBC.

„Pe lângă faptul că este extrem de amuzant, este foarte, foarte trist”, a spus actorul, care își va relua rolul antagonistului extraordinar, Daniel Cleaver.

Câștigătoarea Oscar, Renée Zellweger, a revenit și ca personajul principal din Bridget Jones: Mad About The Boy. Filmul își ia titlul din cel mai recent roman Bridget Jones, care a fost publicat în 2013.

Recomandări

„TIMPUL S-A OPRIT”
SUD VS NORD
KEANU REEVES E PILOT
TESTE PENTRU CANCER
ATACURI ÎN LIBAN
ATAC ÎN GAZA

În carte, cititorii se alătură lui Bridget în vârstă de 50 de ani, mamă a doi copii și văduvă după moartea soțului ei Mark Darcy. Darcy a fost interpretat de Colin Firth în filmele anterioare cu Bridget Jones.

Studioul de producție nu a comentat cât de aproape va urma noul film povestea omonimului său, dar s-a dezvăluit că autoarea Helen Fielding a scris scenariul. Vorbind la emisiunea Graham Norton, Grant a indicat că Fielding a folosit o tragedie din viața reală pentru a veni cu intriga.

„A avut o poveste tristă”, a spus el. „S-a căsătorit cu un scenarist american, a avut copii și apoi a murit”.

Grant a spus că Fielding a început apoi să scrie un roman despre o femeie care își crește singură copiii și apoi și-a dat seama că personajul principal era „un pic ca Bridget”. „Așa că a făcut-o într-o carte de Bridget Jones”, a spus el.

Grant, care este cel mai bine cunoscut pentru că a jucat în comedii romantice, inclusiv Notting Hill și Four Weddings and a Funeral, nu a apărut în cel de-al treilea film. El a spus că inițial, a simțit că nu există „absolut niciun rol” nici pentru personajul său, Daniel, în versiunea a patra.

Prima carte a lui Fielding, Bridget Jones’s Diary a fost publicată în 1996, iar o continuare Bridget Jones: The Edge of Reason a fost lansată trei ani mai târziu.

Scrise sub forma unui jurnal personal, romanele relatează viața unei femei nefericite de 30 de ani, care lucrează și trăiește singură la Londra.

În 2001, a fost lansată prima adaptare cinematografică cu actrița americană Zellweger, cu Grant în rolul lui Daniel Cleaver și Colin Firth în rolul lui Mark Darcy. Zellweger a fost nominalizată la Oscar pentru rol și, în 2004, continuarea a fost lansată, deși nu a fost la fel de bine primită de critici.

Emma Thompson, care a debutat în rolul obstetricianului disperat al lui Bridget în cel de-al treilea film, Bridget Jones’s Baby, este, de asemenea, pregătită să revină în al patrulea film.

Noile chipuri de pe lista distribuției includ Chiwetel Ejiofor (12 Years A Slave) și Leo Woodall (One Day), despre care se zvonește că va juca rolul iubirii mai tinere a lui Bridget, în timp ce ea se confruntă cu relații.

Fielding a spus anterior că a decis să-l scoată pe Mark Darcy din serie pentru că nu voia ca Bridget să devină „o soție nemulțumită”.

Citește și