• Atacurile au lovit un cartier rezidențial dens populat cu clădiri de apartamente și mici magazine din inima capitalei libaneze.
  • Israelul nu a mai lovit anterior această zonă, care este îndepărtată de suburbiile sudice ale Beirutului.
  • Numărul victimelor din centrul Beirutului a crescut rapid joi seara.

Loviturile israeliene au ucis 22 de persoane în Beirut, în cel mai mortal atac asupra centrului orașului de la izbucnirea ostilităților recente, în timp ce ONU a declarat că forțele sale de menținere a păcii din sudul Libanului se află într-un pericol tot mai mare, scrie The Guardian.

Atacurile au lovit un cartier rezidențial dens populat cu clădiri de apartamente și mici magazine din inima capitalei libaneze. Israelul nu a mai lovit anterior această zonă, care este îndepărtată de suburbiile sudice ale Beirutului, unde cartierul general al Hezbollah a fost bombardat în mod repetat în ultimele săptămâni.

Wafiq Safa, care conduce unitatea de legătură și coordonare a Hezbollah, responsabilă de colaborarea cu agențiile de securitate libaneze, ar fi fost ținta loviturilor de joi, dar a supraviețuit, au declarat surse de securitate pentru agenția de presă Reuters.

Recomandări

PÎRVULESCU, VIZAT DE DNA
PREMIUL NOBEL PENTRU PACE
PAGUBE DUPĂ MILTON
CE E LIBERTATEA
TĂTIC LA 84 DE ANI
OBAMA E CU HARRIS

Numărul victimelor din Beirut a crescut rapid joi seara; Ministerul Sănătății libanez a raportat 22 de morți și 117 răniți. Printre morți se numără o familie de opt persoane, dintre care trei copii, care fusese evacuată din sud, potrivit unei surse de securitate.

Atacul mortal a avut loc în timp ce un oficial ONU a declarat în cadrul Consiliului de Securitate că siguranța celor peste 10.400 de membri ai forțelor ONU de menținere a păcii din Liban este „din ce în ce mai mult în pericol”, iar operațiunile au fost practic oprite de la sfârșitul lunii septembrie, coincizând cu escaladarea Israelului împotriva Hezbollah în Liban.

Șeful ONU pentru menținerea păcii, Jean-Pierre Lacroix, a declarat că Unifil a decis să mute temporar aproximativ 300 de pacificatori în baze mai mari pentru siguranța lor și că un contractor a fost deja ucis.

Citește și