• Pelosi a fost întrebată despre viabilitatea unei soluții cu două state după mai bine de un an de conflict dur purtat de Israel împotriva Hamas și Hezbollah în Orientul Mijlociu.
  • Pelosi a spus: „Nu cu Netanyahu. Nu cred că a crezut vreodată în pace sau într-o soluție cu două state”.
  • Am crezut că suntem pe drumul cel bun atunci, când Bill Clinton a avut liderii la Casa Albă. Dar cred că conducerea lui Netanyahu în toți acești ani a fost contrară”, a spus Pelosi.

Fostul președinte al Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, l-a criticat pe Benjamin Netanyahu, afirmând că acesta „nu a crezut niciodată în pace sau într-o soluție cu două state”, scrie Daily Mail.

Pelosi, în vârstă de 84 de ani, vorbea la Chatham House din Londra când a făcut comentariile cu privire la angajamentul lui Netanyahu, în vârstă de 74 de ani, față de pace, la mai mult de un an de la contraofensiva Israelului în Fâșia Gaza, care a ucis până acum peste 42.000 de palestinieni.

Când a fost întrebată despre viabilitatea unei soluții cu două state după mai bine de un an de conflict dur purtat de Israel împotriva Hamas și Hezbollah în Orientul Mijlociu, Pelosi a spus: „Nu cu Netanyahu. Nu cred că a crezut vreodată în pace sau într-o soluție cu două state”.

Recomandări

CE FACE ISRAEL?
MBAPPÉ E ACUZAT DE VIOL
AVERTISMENTUL GERMANIEI
FLIRTUL STRĂIN RUPE RELAȚII?
CEARTĂ PE COVORUL ROȘU
CE RĂSPUNS VA DA ISRAELUL

„SUA au sprijinit întotdeauna Israelul – este aliatul nostru, [avem] valori comune în cadrul națiunii noastre. Continuăm să sprijinim Israelul, dar nu moartea atâtor oameni, atâtea pagube colaterale. Sunt unii care spun că israelienii iau mari măsuri de precauție. Ei bine, în mod clar nu sunt suficiente”.

Ea a adăugat, referindu-se la semnarea Acordurilor de la Oslo în 1993: „Am crezut că suntem pe drumul cel bun atunci, când Bill Clinton a avut liderii la Casa Albă. Dar cred că conducerea lui Netanyahu în toți acești ani a fost contrară”.

Citește și