• Penalizarea lui Norris l-a lăsat cu un deficit de 57 de puncte față de Verstappen.
  • Au mai rămas doar cinci etape în sezonul de Formula 1.
  • La Marele Premiu al Ungariei, a fost demarată o anchetă cu privire la comportamentul lui Verstappen din primul viraj.

Lando Norris a primit o lovitură grea după ce a primit o penalizare controversată de cinci secunde și a terminat în spatele rivalului său, Max Verstappen, în urma unui Grand Prix al SUA captivant, scrie The Independent.

În timp ce Charles Leclerc a obținut o victorie impresionantă pe Circuit of the Americas din Austin, Norris, cel care a obținut pole position-ul, s-a clasat doar pe locul patru – la un loc în spatele lui Verstappen – ceea ce îl lasă la 57 de puncte în cursa pentru titlu, cu doar 146 de puncte de disputat în ultimele cinci etape. Carlos Sainz a ocupat locul doi și a completat o dublă Ferrari.

Comisarii au lansat rapid o anchetă cu privire la depășire, iar în cazul lui Norris s-a considerat că a ieșit de pe pistă. Norris a fost penalizat și, deși a trecut linia de sosire pe locul al treilea, cu patru secunde înaintea lui Verstappen, sancțiunea l-a făcut să coboare, în ceea ce s-ar putea dovedi o decizie crucială în lupta sa pentru titlu.

Recomandări

NU PUNE SARE PE RANĂ
IA, MAIA, UN VOT!
ANALIZĂ SUA
SĂ FIE BINE, CA SĂ NU FIE RĂU
CE SE ALEGE DE MOLDOVA?
NAVALNAYA CANDIDEAZĂ

Până la runda precedentă din Singapore, Norris nu reușise să termine primul tur în frunte în niciuna dintre cele cinci ocazii anterioare în care a plecat din pole position. Sub luminile circuitului Marina Bay, Norris a pus în sfârșit capăt acestei nereușite înainte de a obține cea mai categorică victorie din viața sa. Verstappen a fost mai agresiv la frânare decât Norris.

La Marele Premiu al Ungariei, a fost demarată o anchetă cu privire la comportamentul lui Verstappen din primul viraj, iar acesta a fost sfătuit de echipa sa Red Bull să dea locul înapoi. Aici, nu au existat astfel de ordine.

Leclerc a plecat al patrulea, dar a profitat de faptul că Norris și Verstappen s-au împiedicat unul de celălalt pentru a prelua conducerea. Sainz a ocupat locul al treilea, iar Norris este acum al patrulea.

Lewis Hamilton a câștigat de cinci ori în Austin și de șase ori în total în SUA. Hamilton a urcat până pe locul 12, dar cursa sa s-a încheiat prematur când a pierdut controlul Mercedes-ului său în penultimul viraj din turul doi.

La începutul turului 24, avansul lui Leclerc față de Verstappen era de 10 secunde, iar coechipierul său Sainz era și el în mișcare. A intrat la boxe cu patru tururi mai devreme decât Verstappen și a reușit să îl depășească pe pilotul olandez când acesta a oprit în turul 25.

În turul 51, Norris a crezut că a trecut în față la ieșirea din virajul 13, dar Verstappen s-a agățat din nou de el, în ceea ce se dovedea a fi o lecție magistrală de defensivă. Apoi, în turul 52, Norris s-a apropiat de Verstappen pe traiectoria de 215 km/h către virajul 12. Verstappen a păstrat linia interioară, iar Norris a finalizat depășirea, deși în afara pistei.

Norris și-a întrebat echipa dacă ar trebui să dea poziția înapoi, dar aceasta l-a sfătuit să nu o facă, însă comisarii au fost de altă părere.

Coechipierul lui Norris, Oscar Piastri, a terminat pe locul cinci, cu un loc înaintea lui George Russell de la Mercedes.

Citește și