• Best of the World 2025 este clasamentul realizat de National Geographic pentru vacanțe.
  • În clasament apare și Brașov care este recomandat pentru a vizita traseul Transilvanica.
  • Antigua din Guatemala este un oraș colonial care face parte din patrimoniul UNESCO.

Mai sunt doar câteva luni până când vom intra în 2025 așa că te întreb: ce destinații de vacanță alegi? National Geographic dezvăluie topul destinațiilor pentru anul care vine. România are și ea câteva locații!

Spre ce destinații ne uităm pentru anul viitor?

Mai sunt doar două luni până în 2025 și dacă nu te-ai hotărât unde să pleci în vacanțe cei de la National Geographic au realizat un top al celor mai cool destinații. Și avem și o surpriză: Brașovul se află pe listă. Ca să nu te mai țin în suspans că poate vrei să îți rezervi din timp biletele de avion hai să îți prezint câteva locații.

Și începem cu orașul Antigua din Guatemala. Este un oraș cu 35.000 de locuitori. Ce poți face aici? Cei care au realizat clasamentul propun o călătorie până la vulcanul Acatenango este al treilea ca înălțime din Guatemala, care oferă vederi de neegalat. Deși drumul poate părea obositor va fi unul unic pentru că ai ocazia să treci prin plantații de cafea. Ofertele hotelierilor includ excursii de una sau două zile din orașul colonial Antigua, un sit al Patrimoniului UNESCO.

Recomandări

MACRON SPRIJINĂ LIBANUL
VALEA PRAHOVEI CA-N AUSTRIA
XI CERE COOPERARE LA BRICS
„ÎMPREUNĂ PENTRU TOTDEAUNA"
ACUZAȚII PENTRU TRUMP
NE DĂ UN TRATAMENT „DETAX"

Deși turiștii care vizitează Florida Centrală sunt de obicei atrași de parcurile tematice și plajele celebre, ascunsă între aceste destinații se află o oază verde- Ocala National Forest. Este cea mai sudică pădure națională din Statele Unite și adăpostește urși negri și specii rare de plante, alături de 600 de lacuri și izvoare naturale.

Și așa cum îți spuneam la început și România a ajuns în topul destinațiilor pentru anul 2025. Brașov este poarta către inima Transilvaniei, o regiune cu păduri străvechi, sate pitorești și munții Carpați. Poți explora aici regiunea de-a lungul Via Transilvanica, un traseu de drumeții finalizat în 2022. Secțiunea Terra Saxonum a traseului te poartă prin vechi sate săsești și orașul medieval Sighișoara, parte a Patrimoniului Mondial UNESCO, în timp ce „Terra Dacica” traversează podgorii și fortărețe dacice, oferind o incursiune în istoria și frumusețea naturală a României.

Citește și