• Ministerul Apărării din Siria: un militar a fost ucis, 7 răniți în raiduri israeliene.
  • Blinken își încheie vineri turneul în Orientul Mijlociu.
  • Ministrul apărării din Israel: După ce vom lovi Iranul, lumea va înțelege antrenamentul nostru.

Armata Israelului a lovit noaptea trecută mai multe ținte Hezbollah din Liban, unde șase clădiri din capitala Beirut au fost distruse, dar a bombardat și o clădire rezidențială și o bază din capitala Siriei, Damasc, unde acționează militari iranieni. Miercuri, secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, i-a spus lui Netanyahu că și-a atins obiectivele strategice în Fâșia Gaza și cere evitarea extinderii conflictului, anunță Al Jazeera.

Șase clădiri au fost distruse numai în cartierul Laylaki, în timp ce canalul pro-iranian Al-Mayadeen a afirmat că unul dintre birourile sale dintr-un cartier din sudul Beirutului a fost lovit.

În cursul dimineţii, Israelul a bombardat Tirul, în sudul Libanului, forţându-i pe o parte dintre locuitorii acestui oraş de coastă, un vechi oraş fenician şi roman cu un bogat patrimoniu arheologic, să fugă, unde unele străzi au fost devastate.

Recomandări

CE RĂMÂNE DIN EDUCAȚIE?
TU MĂNÂNCI STRIDII?
ARE RO NEVOIE DE SPITAL SMART?
ISRAEL VS IRAN
NASA LANSEAZĂ TELESCOP
CE TE JOCI?

Vizita lui Antony Blinken în regiune este a unsprezecea de la începutul războiului din Fâşia Gaza, care s-a extins la Liban în septembrie, când toate încercările de mediere internaţională pentru a obţine o încetare a focului au eşuat.

Antony Blinken a declarat miercuri că a sosit „momentul” să se pună capăt războiului din Gaza, declanşat de atacul fără precedent al Hamas asupra Israelului la 7 octombrie 2023.

Citește și