• Muzeul din Seul dedicat roboților și A.I. este primul din lume de acest fel.
  • Proiectul a fost realizat în colaborare cu Withworks.
  • Muzeul joacă un rol vital în rețeaua științifică și culturală a regiunii.

Seul a inaugurat primul muzeu dedicat roboților și Inteligenței Artificiale care oferă vizitatorilor o incursiune unică în lumea tehnologiei avansate. Clădirea futuristă de 79.650 de metri pătrați include expoziții interactive și demonstrații tehnologice, menite să inspire conexiuni profunde între oameni și tehnologie.

Cum arată muzeul din Seul?

Muzeul dedicat roboților și Inteligenței Artificiale din Seoul, e primul din lume de acest fel. Proiectul a fost realizat în colaborare cu Withworks și își propune să fie un punct central pentru a susține inovația și dezvoltarea tehnologică în era celei de-a patra revoluții industriale. Muzeul are o formă sferică, cu linii fluide și organice, care reflectă natura evolutivă și dinamică a tehnologiilor de robotică și A.I. Roboții nu doar că sunt expuși, dar au contribuit și la construcția inovativă a muzeului. Forma estetică simbolizează și fluiditatea acestor domenii. Muzeul oferă expoziții permanente și temporare, programe educaționale și experiențe interactive care îmbină învățarea cu distracția. RAIM este dotat cu un tunel expozițional vertical care facilitează circulația vizitatorilor între diferitele niveluri ale muzeului. De asemenea, include zone pentru cafenele și magazine, asigurând o tranziție fluidă între exterior și interior.

Care este scopul muzeului, de fapt?

RAIM își propune să faciliteze colaborările între cercetători, universități, corporații și public, inspirând viitoarele generații de inovatori. Prin integrarea cu instituții precum Muzeul de Fotografie din Seoul și Complexul Industrial Cultural și de Startup, muzeul joacă un rol vital în rețeaua științifică și culturală a regiunii. Construcția reflectă spiritul său inovator, folosind tehnologii avansate, cum ar fi modelarea informațiilor despre clădiri și tehnici de construcție off-site pentru a asigura precizie și eficiență. Elementele arhitecturale, precum tunelul expozițional, au fost realizate folosind tehnici din industria aerospațială și marină, evidențiind angajamentul muzeului de a împinge limitele designului și tehnologiei.

Recomandări

CÂND SE SCHIMBĂ ORA
MUSK L-A CREAT PE STARK
SENTINȚĂ REDUSĂ
„MIAU” DAT CONCEDIU
NEESON SE RETRAGE
FĂ A.I. DIN CE AI

Citește și