„Un manifest al cyborgului * Manifestul speciilor însoțitoare” de Donna Haraway, traducere Sînziana Cotoară și Vasile Mihalache, Fractalia, 2021

Este o coregrafie ontologică, acel joc vital pe care participanții îl inventează pornind de la istoriile corpului și ale minții pe care le moștenesc și pe care le transformă în verbele trupești care îi fac să fie ceea ce sunt”.

Te văd că te uiți în jur și încerci să îți dai seama la ce mă refer. În seria de recomandări șocul fanteziei de la citEști, cartea pe care ți-o recomand de ziua animației, care spre final de octombrie, pe 28, îți arată exact.

„Un manifest al cyborgului * Manifestul speciilor însoțitoare” de Donna Haraway pornește de la o viziune feministă a obsesiilor zilei. Dar ajunge să îți arate că „mașina suntem noi, procesele noastre, un aspect al încorporării noastre”.

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1

Ba mai mult, o să vezi și cât de personală și intimă devine teoria atunci când atenția teoreticienei se îndreaptă spre animalele de companie și felurile în care se schimbă raportul nostru cu noi înșine în conviețuirea cu ele.

Corpurile noastre, sinele noastre; corpurile sunt hărți ale puterii și identității”