• Trei oameni au fost ucişi la Nisa, într-un atac terorist.
  • Doi oameni au fost înjunghiaţi, iar unul decapitat în cea mai mare biserică romano-catolică din Nisa.
  • Turcia și Arabia Saudită condamnă ororile din Nisa.

Turcia a condamnat ferm atacul ”sălbatic” din Nisa și a lăsăt deoparte tensiunile dintre Ankara și Paris pentru a-și exprima solidaritatea.

”Condamnăm ferm atacul comis în biserica Notre-Dame din Nisa și prezentăm condoleanțe rudelor victimelor. Este clar că cei care comit un astfel de atac sălbatic într-un loc sacru, de cult nu are valori morale, religioase sau umane” a spus ministrul turc de externe. ”Suntem solidari cu poporul francez în fața terorismului și a violenței.”

”Regatul respinge categoric aceste acte extremiste care încalcă toate religiile din lume” a fost și reacția saudiților prin vocea ministrului de externe.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G

Relaţiile dintre Franţa şi Turcia sunt tensionate din cauza crizelor din Siria, Libia, estul Mării Mediterane şi din Nagorno-Karabah. Sâmbătă, preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că omologul său din Franţa, Emmanuel Macron, „are nevoie de tratament la nivel mental”, pentru că a susţinut publicarea caricaturilor cu Profetul Mahomed în numele libertăţii de expresie.

Conflictul s-a acutizat după ce miercuri, Președintele turc a apărut desenat în chiloți, în timp ce ridică rochia unei femei, pe coperta revistei Charlie Hebdo.