• Cazurile de coronavirus au atins niveluri record în Italia – 30.000 pe zi
  • Prim-ministrul Giuseppe Conte a anunțat luni seară o serie de măsuri noi pentru stoparea răspândirii virusului
  • Printre măsurile anunțate se numără și carantina nocturnă de la ora 21:00 până la 05:00
  • Autoritățile vor limita călătoriile în regiunile profund afectate de Covid, capacitatea transportului în comun va fi redus cu 50%, centrele comerciale vor fi închise în weekend, liceele vor trece în online

Cu un număr îngrijorător de infectări zilnice – 30.000 – Italia a hotărât stingerea pe timp de noapte la nivel național și interzicerea călătoriilor în regiunile lovite de pandemie, relatează Dailymail.

Luni, prim-ministrul Giuseppe Conte a decis implementarea unor noi măsuri pentru a stopa răspândirea virusului, ca urmare a nivelului crescut de infectări în Italia.

Printre măsurile adoptate se numără stingerea de la ora 21:00 până la ora 05:00 – în cazuri excepționale, relatează Times, este permisă deplasarea pentru cei care au nevoie de ajutor medical.

În regiunile Lombardia, Campania și Lazio, există deja restricții pe timp de noapte – rezidenții sunt obligați să rămână în casă între orele 23:00 și 05:00. Autoritățile au în vedere și limitarea accesului în zonele afectate grav ale țării.

Noile măsuri urmăresc evitarea unei carantine naționale. De asemenea, va exista o limitare de 50% a capacității permise în transportul public, centrele comerciale vor fi închise în weekend, se vor închide complet muzeele și toate liceele vor trece la învățarea la distanță.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Prim-ministrul a propus un sistem de alertă care ar împărți țara în trei zone de risc, cele mai predispuse fiind în principal vizate să adopte restricțiile de călătorie și celelalte măsuri.

Parlamentul a emis alte trei decrete luna trecută, prin care se anunțau obligativitatea purtării măștii în exterior și închiderea restaurantelor și barurilor la ora 18:00.

În ciuda restricțiilor existente, ratele de infectare au continuat să crească, atingând în prezent 30.000 cazuri pe zi. „În ciuda eforturilor de consolidare a serviciilor noastre de sănătate, evoluția pandemiei din ultimele săptămâni este îngrijorătoare”, a declarat Giuseppe Conte.