• Dan Barna a reacționat după ce Nicolae-Ionel Ciucă a fost pus de Klaus Iohannis premier interimar.
  • Co-președintele USR PLUS spune că desemnarea lui Nicolae-Ionel Ciucă ca prim-ministru interimar reprezintă „o variantă de siguranță”.
  • Ludovic Orban a demisionat din funcția de premier luni seară

Întrebat, luni seară, la Digi24, despre desemnarea lui Nicolae-Ionel Ciucă ca prim-ministru interimar, Dan Barna a spus că este „o variantă de siguranță”.

„Poate fi privită ca o variantă de siguranță, atât cât se poate obține în acest context”, a spus Barna.

Întrebat despre reacția lui Marcel Ciolacu la demisia lui Ludovic Orban, conform căreia gestul este iresponsabil, Dan Barna a evitat o reacție fermă, spunând doar că „situația care s-a generat arată cât de important este ca în zilele următoare să aibă loc acestea negocieri pentru constituirea coaliției guvernamentale”.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
JOE BIDEN DECLASIFICĂ MARIJUANA
RAZBOIUL PENTRU A.I. A ÎNCEPUT
FT: UE ARE TIMP, SUA AU BANI

În ceea ce privește demisia în sine a lui Orban, Barna susține că „este o decizie a premierului luată în cadrul PNL”, iar prioritatea acestor zile sunt negocierile și constituirea viitorului guvern al României.

Întrebat dacă demisia va ajuta la negocieri, liderul USR a răspuns că „este nevoie de un premier credibil, cu o imagine care să redea speranța românilor într-o guvernare care poate să facă reforme”.

USR PLUS va merge la consultările de la Cotroceni cu propunerea de premier Dacian Cioloș: „Este o propunere de premier care are și credibilitate, și experiență și bună practică”.

„Decizia este a președintelui. Dacă va fi în această direcție (de desemnare a lui Cioloș – n.r.) vom fi foarte fericiți să putem implementa programul cu un premier al nostru. Dacă va avea o altă decizie, vom sta la masă și vom găsi cea mai bună abordare”, a adăugat Dan Barna.

Întrebat, de asemenea, dacă prezența UDMR în viitoarea coaliție va fi „o frână sau un factor de progres”, Barna a răspuns: „Eu sper că această coaliție va avea resursele de înțelepciune să facă acele reforme prin care să începem să reconstruim credibilitatea”.

Urmăriți Aleph News pe FacebookTwitterYoutube și Instagram!