• Compania britanică AstraZeneca a declarat vineri că va testa combinarea vaccinului său experimental Covid-19 cu candidatul rus la vaccin, Sputnik V
  • Dezvoltatorii vaccinului Sputnik V au sugerat pe Twitter luna trecută că AstraZeneca ar trebui să încerce o combinație între cele două vaccinuri.
  • Mișcarea ar putea spori eficacitatea tratamentului împotriva Covid-19

Dezvoltatorii Sputnik V au sugerat pe Twitter luna trecută ca AstraZeneca să încerce combinația.

Sputnik V este fericit să împărtășească unul dintre cei doi vectori adenovirali umani cu AstraZeneca pentru a crește eficacitatea (vaccinului) AstraZeneca. Utilizarea a doi vectori diferiți pentru două vaccinuri va avea ca rezultat o eficacitate mai mare decât utilizarea aceluiași vector pentru două vaccinuri”, declarau rușii pe 23 noiembrie.

AstraZeneca a anunțat vineri că are în vedere modul în care ar putea evalua combinațiile de vaccinuri diferite și va începe în curând să exploreze cu Institutul Gamaleya din Rusia, care a dezvoltat Sputnik V, dacă două vaccinuri obișnuite bazate pe virusul răcelii ar putea fi combinate cu succes.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

Datele publicate într-un jurnal în această săptămână au arătat că vaccinul AstraZeneca, dezvoltat împreună cu Universitatea din Oxford, are o eficacitate medie de 70,4%, pe baza unei analize combinate a datelor intermediare din studiile din stadiul târziu. Rusia a afirmat că vaccinul Sputnik V este 92% eficient în protejarea oamenilor de Covid-19.

Kirill Dmitriev, șeful fondului suveran al Rusiei care a finanțat Sputnik V, a declarat: „Acest lucru arată puterea tehnologiei Sputnik V și disponibilitatea și dorința noastră de a ne asocia cu alte vaccinuri pentru a lupta împotriva Covid împreună”.