• Guvernul Spaniei îi îndeamnă pe oameni să petreacă în mod responsabil de sărbători
  • Autoritățile au impus o serie de măsuri preventive pentru sărbătorile de iarnă
  • Spaniolii sunt foarte afectați pentru că țin foarte mult la relațiile de familie, iar Crăciunul era ocazia de a aduna întreaga familie

Prevenția este cea mai buna armă în lupta cu acest virus. Iar de sărbători putem să facem cel mai de preț cadou: sănătate. Cum? Evitând întălnirile. Un mesaj asemănător are și Guvernul Spaniei pentru cetățeni. Îi îndeamnă pe oameni să petreacă în mod responsabil.

Autoritățile au impus o serie de măsuri preventive pentru sărbătorile de iarnă. Cea mai importantă este interzicerea deplasărilor între provincii si regiuni începând din 23 decembrie și până în 6 ianuarie. Se face totuși o excepție în cazul rudelor și celor apropiați care călătoresc pentru a ajunge de Crăciun alături de familie.

De asemenea, se aplică o limită de 10 persoane care pot participa la masa de sărbători, iar interdicția de a mai ieși din case va începe la ora 1 și jumătate, atât de Crăciun, cât și de Revelion.

Recomandări

SFÂNTA LUMINĂ VINE DE LA IERUSALIM
CEA MAI FRUMOASĂ STRADĂ DIN EUROPA, ÎN ROMÂNIA
TU CREZI ÎN SACRIFICIU?
SUEDIA ÎNTĂREȘTE SECURITATEA
HATHAWAY ÎȘI FACE DEBUTUL PE TIKTOK
APPLE VINE CU UPDATE PENTRU IPAD-URI

Spaniolii sunt foarte afectați pentru că țin foarte mult la relațiile de familie, iar Crăciunul era ocazia de a aduna întreaga familie, mai ales că în noaptea de Ajun și în cea de Revelion se sărbatoresc printr-un traseu care trece din bar în bar în compania prietenilor.

De aceea, guvernul face o campanie prin care încearcă sa sensibilizeze cetățenii, ca să dăruiască sănătate de sărbători, prin evitarea întâlnirilor. Unele regiuni au decis să elimine excepția la deplasări pentru persoanele apropiate și să o lase doar pentru rude de gradul 1.