• Principalul factor pentru alegerea aparatului de aer condiționat de dimensiunea potrivită este suprafața în metri pătrați a casei tale.
  • Culoarea și tipul de material de pe exteriorul casei tale pot afecta cât de multă căldură este absorbită sau reflectată.
  • Casele orientate spre sud sau spre vest durează de obicei mai mult să se răcească din cauza căldurii de la expunerea la soare în timpul verii.

Când vine vorba de alegerea celui mai bun aparat de aer condiționat pentru casa ta, dimensiunea unității este incredibil de importantă.

Pe lângă impactul negativ asupra confortului și asupra portofelului, un AC dimensionat incorect va funcționa ineficient. O unitate subdimensionată va funcționa prea mult timp pentru a atinge temperatura dorită în casă și, în consecință, va face ca unitatea să se uzeze mai repede.

Variabile care ar putea afecta dimensiunea aparatului de aer condiționat

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Principalul factor pentru alegerea aparatului de aer condiționat de dimensiunea potrivită este suprafața în metri pătrați a casei tale. Cu toate acestea, există și alte variabile care intră în joc care pot afecta cât de eficient se poate răci sistemul tău. Iată o listă cu acești factori ca să îi iei în considerare înainte de achiziție.

  • Clima

Zonele cu climă caldă necesită unități de AC mai mult decât doar în lunile de vară și pot beneficia de o unitate cu un rating SEER mai ridicat. De asemenea, acolo unde temperatura este mai mare mai multe luni din an, e posibil ca un aparat de aer condiționat 12000 BTU să nu facă față.

  • Exteriorul casei

Culoarea și tipul de material de pe exteriorul casei tale pot afecta cât de multă căldură este absorbită sau reflectată. Câteva exemple includ: culorile mai deschise reflectă căldura de la soare, cărămida absoarbe și reține căldura mai mult timp, iar sidingul de vinil oferă o bună izolare.

  • Umbra și expunerea la soare

Casele orientate spre sud sau spre vest durează de obicei mai mult să se răcească din cauza căldurii de la expunerea la soare în timpul verii. Casele cu multă umbră sau cele care sunt orientate în principal spre nord sau est, sunt supuse unei expuneri mai mici la soare și sunt, în general, mai răcoroase.

  • Izolare

Izolația din casa ta joacă un rol major în menținerea căldurii și a aerului rece în timpul verii și invers, iarna. O casă bine izolată va ajuta unitatea de aer condiționat să funcționeze mai eficient.

  • Ferestre

Ferestrele pot fi o sursă de pierdere de energie într-o casă, mai ales dacă sunt cu un singur geam și ai multe astfel de ferestre. Ferestrele cu un singur geam sunt mai puțin eficiente din punct de vedere energetic decât ferestrele cu geam dublu, cu geam triplu sau cu emisivitate redusă. Ferestrele eficiente din punct de vedere energetic pot reduce necesarul de energie pentru o unitate AC.

  • Înălțimea tavanului

Casele cu tavan înalt au mai mult volum decât o cameră cu o înălțime standard a tavanului de 2.7m. Va trebui să calculezi cu unul sau doi BTU-uri mai mari decât ceea ce este recomandat pentru metru pătrat al camerei pentru a răci camera mai eficient.

2 tipuri practice de aparate de aer condiționat

În lumea aerului condiționat, există multe tipuri diferite de sisteme. Fiecare are punctele sale forte și punctele sale slabe și este important să știi cum diferă, astfel încât să poți găsi cea mai potrivită variantă pentru casa sau afacerea ta. Iată două variante practice pe care să le încerci!

#1. Aparate de aer condiționat fără conducte

Sistemele de aer condiționat mini-split fără conducte sunt o soluție eficientă și flexibilă la provocările reprezentate de sistemele tradiționale cu conducte. Acestea permit răcirea specifică zonei, ceea ce înseamnă că fiecare cameră sau zonele individuale pot fi răcite independent. Acest lucru maximizează confortul și eficiența energetică. Cu toate acestea, costurile inițiale pot fi mai mari din cauza necesității mai multor unități interioare.

#2. Sisteme AC de tip casetă

Sistemele AC de tip casetă sunt o alegere excelentă dacă ești în căutarea unei modalități convenabile de a-ți răci casa fără bătaia de cap a instalării. Aceste unități combină unități exterioare și interioare într-un singur pachet simplificat, făcându-le ușor de instalat și întreținut. Componenta exterioară găzduiește componente precum compresorul și serpentina condensatorului, în timp ce componenta interioară are o bobină de evaporare și un ventilator.

Citește și