• Secțiile de votare sunt deschise până la ora 21.00
  • Pentru a vota, alegătorii au nevoie de un act de identitate și de mască

UPDATE 19.02 – Harghita: O televizunile locală a fost amendată, duminică, pentru că a continuat propaganda electorală, deși campania pentru alegeri s-a terminat, declară Poliția Harghita. Administratorul a fost sancţionat contravenţional, conform prevederilor Legii 115/2015 pentru continuarea propagandei electorale după încheierea campaniei electorale (…), cu amendă de 1.400 de lei, arată IPJ Harghita.

UPDATE 18.43 – Brașov: Un jandarm dintr-o secție de votare din Brașov a fost nevoit să tragă cu arma după ce o persoană cu probleme pisihice l-a atacat. Persoana cu probleme psihice a asmuțit un câine asupra jandarmului, conform purtătorului de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

UPDATE 17.57 – Brașov: Locuitorii din Ormeniș, sat din Brașov, nu pot vota pentru că buletinele le sunt reținute drept gaj de un magazin, pe motiv că nu și-au achitat datoriile.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

UPDATE 17.10 – Galați, Tecuci: Două persoane au fost acuzate că au oferit bani pentru a obține voturile unor alegători. Potrivit IPJ Galați, în jurul orei 10:00, Poliția Municipiului Tecuci a fost sesizață cu privire că două persoane oferă bani, la o terasă din oraș, pentru a convinge votanții să aleagă un anume candidat pentru funcția de primar. Martorii și persoanele implicate au fost duse la sediul poliției pentru audieri. A fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de coruperea alegătorilor și amenințare.

UPDATE 15.45 – Constanța: În sudul județului Constanța, la Băneasa, primarul PSD în funcție și candidatul PNL s-au acuzat că vor să fraudeze votul. Aceștia s-au amenințat și s-au înjurat. Candidatul PNL s-a urcat în mașină și a plecat în trombă. Primarul l-a urmărit atuncând în el cu pietre și a reușit să spargă geamurile autoturismului. Candidatul PNL a făcut sesizare la Poliție. S-a deschis un dosar în REM pentru distrugere și amenințare.

UPDATE 15.42 – Brașov, Predeal: Un candidat la Consiliul Local a fost acuzat că ar fi dat bani unei persoane în schimbul votului.

UPDATE 15.37 – Brașov: Președinta secției de votare din localitatea Lisa a ieșit cu un buletin de vot și o ștampilă și le-a dus la mașina unei bătrâne, care a votat din autoturism.

UPDATE 15.30 – Teleorman: O persoană a votat fără drept în trei secții. Polițiștii din Teleorman fac verificări. Până la ora transmiterii, au fost întocmite trei dosare penale pentru fals în înscrisuri.

UPDATE 15.26 – Ploiești: Liderii USR-PLUS acuză că pe telefoanele mobile ale unor cetățeni din Ploiești a fost trimit un mesaj în numele candidatului Alianței pentru Primăria Ploiești, arhitectul Răzvan Enescu.

Alianța USR PLUS a depus deja plângere către organele abilitate. Este în curs o anchetă în acest sens.

UPDATE 15.22 – Dolj: Mai mulți bărbați s-au luat la bătaie în zona unei secții de votare din județul Dolj. După ce au sosit polițiștii, conflictul s-a încheiat. În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit că doi bărbați, de 34 și din comuna Castranova ar fi fost loviți cu pumnul în față de un bărbat de 46 de ani.

Ulterior, un bărbat de 69 de ani ar fi lovit și el un alt bărbat în vârstă de 30 de ani.

Personajele de la Castranova sunt actualul primar si fiul contracandidatului sau.

UPDATE 15.18 – Sibiu: Mai multe buletine de vot au fost găsite deja ștampilate la secții din județul Sibiu. În unul dintre cazuri, în orașul Tălmaciu, procesul de vot a fost suspendat.

UPDATE 14.50 – Un primar din județul Sibiu a fost filmat în timp ce le arată alegătorilor cum să voteze. Este vorba despre primarul din Șeica Mare care candidează pentru un nou mandat. Incidentul va fi anchetat de Poliție.

UPDATE 14.25 – Brăila: un primar a transportat alegători, iar un cetățean a votat de două ori. Un brăilean care a primit din greșeală două buletine de vot, le-a ștampilat pe amândouă și le-a introdus în urnă. Tot la Brăila, primarul unei localități este cercetat penal deoarece a transportat alegători.

UPDATE 13.50 – O femeie din orașul Măgurele, Iflov, susține că un bărbat a încercat să mituiască doi alegători cu 200 de lei. Incidentul s-a produs sâmbătă, iar femeia a anunțat poliția. Cel bănuit a fost reținut pentru 24 de ore, potrivit IPJ Ilfov.

UPDATE 13.40 – Mehedinți: Observator la o secție de vot, agresat de un bărbat. Potrivit IPJ Mehedinți, polițiștii au fost sesizați, prin numărul 112, cu privire la faptul că un bărbat care este observator la o secție de votare de pe raza localității Zegaia ar fi fost agresat, în afara secțieI, de un alt bărbat. În urma incidentului, observatorul nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

UPDATE 12. 55 – Un alegător din județul Constanța a fost amendat de polițiști, după ce și-a fotografiat buletinul de vot. Potrivit IPJ Constanța, incidentul a avut loc în localitatea Comana. Persoana a fost identificată și amendată cu 600 de lei

UPDATE 12.32 – În jurul orei 11.00, la o secție de votare din orașul Brăila, unui membru al comisiei i s-a făcut rău, anunțat reprezentanții ISU Brăila. Colegii din secție au sunat la 112. Victima a primit îngrijiri și, la final, a refuzat să fie transportată la spital. Bărbatul are în jur de 44 de ani și a făcut o criză de epilepsie.

UPDATE 12.30 – MAI: autoritățile au primit 96 de sesizări privind posibile fapte care au legătură cu votul. Dintre acestea, un sfert nu s-au confirmat, a anunțat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar-şef de poliţie Monica Dajbog.

În Dâmbovița polițiștii ai fost sesizați despre existența unei camere de supraveghere video într-o secție de votare și efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunii de violare a confidențialității votului.

În județul Timiș, reprezentantul unui partid politic a sesizat prin 112 faptul că a primit două buletine de vot pentru funcția de primar, dintre care unul avea deja aplicată ștampila pe un anumit partid politic. Se efectuează verificări.

La o secție de votare din localitatea dâmbovițeană Hulubești, s-a sesizat faptul că un candidat la funcția de primar influențează alegătorii. Și în acest caz se fac verificări.

UPDATE 12.17 –  IPJ Mehedinți a anunțat că au fost întocmite în județ două dosare penale în urma sesizărilor primite:  unul pentru lovire și alte violențe și unul pentru fraudă la vot și a fost aplicată o amendă pentru continuarea campaniei electorale.

UPDATE 12.13 – Conducerea DSP Timiș a anunțat că a demarat o anchetă internă după ce doi primari din județ, aflați în carantină, au primit derogări de la această măsură din partea unor reprezentanți ai instituției.

UPDATE 11.30 – Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, reclamă că nu este lăsat să voteze.

UPDATE 11.20 – Un bărbat de 28 de ani, din comuna Coşoveni, Dolj, a fost observat în timp ce oferea o sumă de bani unui alt bărbat, pentru a-l determina pe acesta să voteze un anumit partid politic. Poliţiştii continuă cercetările, în cauză fiind întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de coruperea alegătorilor.

UPDATE 10.48 – Un alegător a distrus mai multe buletine de vot în Năvodari, potrivit IPJ Constanța. Polițiștii au stabilit că „un bărbat ar fi primit câte un buletin de vot în plus și, după ce ar fi aplicat ștampila cu mențiunea votat, ar fi constatat acest lucru, moment în care ar fi rupt cele două buletine de vot în plus”.

UPDATE 10.30 – Un un bărbat de 28 de ani din comuna Colonești, Olt a votat cu actul de identitate al concubinei sale. Ulterior, bărbatul s-a dus la o altă secţie de votare, unde a votat folosind propria carte de identitate, potrivit IPJ Olt. Polițiștii fac cercetări la faţa locului şi au deschis dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „fraudă la vot”.

UPDATE 10.00 – La secția nr. 114 din Cluj-Napoca a dispărut o ștampilă de vot. Se caută persoana care ar fi luat din greseala ștampila cu ea.

UPDATE 9.57 – Prefectul George Lazăr a sesizat Inspectoratul de Poliţie Judeţean şi Biroul Electoral Judeţean Neamţ că un alegător a primit, la o secţie de vot din oraşul Bicaz, buletinul de vot deja ştampilat în dreptul candidatului PSD la preşedinţia Consiliului Judeţean.

UPDATE 9.37 – Preşedintele şi locţiitorul unei secţii de votare din Măicăneşti, județul Vrancea au demisionat sâmbătă seara. Ștampilele care urmau să fie folosite în procesul electoral prezentau urme de tuş, au informat reprezentanţii Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Vrancea. Același incident s-a înregistrat şi în alte două secţii de vot din aceeaşi comună.

UPDATE 9.20 – MAI a mobilizat peste 43.000 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi lucrători din alte structuri. Aproximativ 13.000 de angajaţi ai MAI sunt resposabili de menţinerea ordinii publice, iar peste 20.000 asigură protecţia secţiilor de votare.

UPDATE 8.30 – La Costinești buletinele de vot au fost tipărite greșit. La locul rezervat PNL scrie Partidul Național Liberal, însă sigla imprimată este a PRO România. Votul a fost suspendat pentru o oră la Costinești.

Românii îi aleg astăzi pe cei care vor conduce administrația localitatea unde locuiesc. Secțiile de votare s-au deschis la ora 7.00, iar alegătorii își pot exercita dreptul la vot până la ora 21.00. Pentru a vota, cetățenii trebuie să meargă la secția la care sunt arondați cu un act de identitate asupra lor.

Alegătorii trebuie să poarte mască, să se dezinfecteze și să păstreze distanțarea socială. În cazul în care au uitat masca de protecție, autoritățile le pun la dispoziție în secția de votare.