Peste 13.000 de persoane cu drept de vot locuiesc la doar patru adrese din oraşul Galaţi. Este vorba despre cetăţeni din Republica Moldova care au şi cetăţenie română şi care pot vota duminică, la alegerile locale din România.

Conform datelor oficiale, la patru adrese din oraşul Galaţi, deţinute de trei gălăţeni, locuiesc peste 13.000 de persoane cu dublă cetăţenie. Sunt cetăţeni din Republica Moldova care au nevoie de un domiciliu în România pentru a obţine documente de identitate româneşti şi pentru a călători în Uniunea Europeană.

Cele mai multe persoane sunt la două adrese deţinute de acelaşi gălăţean. Acolo se află peste 8.000 de persoane care, teoretic, ar putea vota la alegerile locale de duminică.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

În ultimii ani, o singură persoană care apare cu domiciliul la una dintre adresele menţionate a votat în Galaţi. În oraş mai există şi alte adrese cu situaţii asemănătoare.

Este un bărbat din Galaţi, care, la două adrese unde deţine proprietăţi, are luate în spaţiu 8.531 persoane cu dublă cetăţenie, română şi moldovenească. El este pe primul loc. Pe locul 2, este un gălăţean care găzduieşte cu forme legale 2.719 persoane cu dublă cetăţenie. Pe locul 3 se situează un gălăţean cu 1.816 persoane luate în spaţiu. În total, în Galaţi sunt înregistraţi peste 17.500 cetăţeni moldoveni, care au şi cetăţenie română şi, implicit, drept de vot la alegerile de duminică”, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul SPCLEP Galaţi, Silviu Bacalum.

Adresele la care locuiesc mii de persoane sunt arondate unor secţii de votare. Acolo se prezintă foarte puţine votanţi indiferent de tipul alegerilor: locale, parlamentare, europarlamenare sau prezidenţiale.