• PSD pierde dominația totală din București, câștigată în 2016
  • PSD a rămas doar cu sectorul 4, unde Daniel Băluță a fost reales primar
  • USR-PLUS au câștigat în sectoarele 1 și 2, iar PNL a învins în sectorul 6
  • PSD a mai rămas cu o singură primărie de sector, din cele șase câștigate în 2016

După ce sectoarele Capitalei au fost acoperite complet de roșul PSD în ultimii patru ani, situația s-a schimbat de ieri.

Social democrații au rămas doar cu sectorul patru. La trei a rămas Negoiță de la Pro București. Liberalii s-au impus la 6 și sunt la egalitate la 5 cu Piedone. Iar USR-PLUS a câştigat sectoarele 1 și 2.

Clotilde Armand, candidat PNL USR PLUS: Vreau sa le mulţumesc tuturor celor care s-au dus la vot pentru familiile lor, pentru oraşul lor, pentru noi toţi cetăţenii.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

La sectorul 1, primarul Dan Tudorache, detronat de Clotilde Armand
pe care o învinsese la ultimele alegeri, acceptă greu înfrângrea. Le-a mulțumit alegătorilor și pare să aștepte salvarea de la rezultatele finale.

Radu Mihaiu, colegul de partid al franţuzoiacei care a câştigat sectorul 1,
va fi noul primar de la 2. Îl va înlocui pe pesedistul Mihai Toader.

Radu Mihaiu: O să fac curăţenie şi pe stradă şi la primărie, o să fac şcolile mai sigure şi o să fac mai multe spaţii verzi pentru bucureşteni.

La sectorul 3, Robert Negoiţă, susţinut de PSD, câştiga peste 60 la sută din voturi în 2016. Între timp, a părăsit partidul, dezamăgit de lideri. Anul acesta şi-a făcut propria formațiune, s-a aliat cu Victor Ponta și a obținut un nou mandat.

Robert Negoiță, candidat Alianţa Pro: Continuam proiectele bune si 99% munca. Politica mai subtire şi, dacă vrem să facem performanţă, mai mult de un proiect pe zi.

Şi Daniel Băluţă, pesedistul de la sectorul 4 a fost reales. În urmă cu patru ani lua mai puţin de 40 la sută din voturi, iar acum a primit 55 la sută. Încurajat de susținere, are ambiţii mari.

Daniel Băluță, candidat PSD: Este foarte important să creem locuri de muncă, este foarte important să ne transformăm în capitala Bucureştiului.

Daniel Florea, de la PSD, nu a convins locuitorii din sectorul 5 că merită un alt mandat de primar. Acolo este însă o situaţie specială. Exit-poll-ul îi arăta la egalitate pe liberalul Cristian Băcanu și pe fostul primar de la 4, Piedone.

În sectorul 6, liberalul Ciprian Ciucu a fost la vot împreună cu Nicuşor Dan. Și l-a învins pe social democratul Gabriel Mutu.