• Locuitorii din zone carantinate se pot duce fără probleme la vot.
  • Cetățenii vor avea voie să circule între orele 5 dimineața, în ziua de 6 decembrie, și ora 1 noaptea, 7 decembrie.
  • Dacă ai COVID sau ai fost declarat contactul unui bolnav COVID și dacă o ai decizie de la DSP vei vota cu urna mobilă.

A mai rămas o zi până la alegerile parlamentare. Dacă vrei să mergi să îți exerciți dreptul, poți circula fără restricții, chiar dacă locuiești într-o zonă carantinată.

Între ce ore poți merge la vot și pe unde te poți deplasa

Locuitorii din zone carantinate se pot duce fără probleme la vot. Cetățenii vor avea voie să circule între orele 5 dimineața, în ziua de 6 decembrie, și ora 1 noaptea, 7 decembrie.

Oamenii se vor putea deplasa în localitatea unde au domiciliul pentru a-și exercita acest drept constitutional.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
BIN SALMAN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU NEOM

Chiar și dacă ești într-o localitate carantinată poți ieși fără niciun fel de probleme. Sau poți veni să votezi, dacă aici ai domiciliul.

Șeful DSU, Raed Arafat spune că va emite un ordin prin care va reglementa exact situația votului în aceste localități aflate în carantină. Desigur, dacă ai COVID sau ai fost declarat contactul unui bolnav COVID și ai o decizie de la DSP prin care ești obligat să stai în casă, atunci poți vota doar cu ajutorul urnei mobile.

Raed Arafat, șeful DSU: „Pentru toţi cetăţenii cu drept la vot există libertate de mişcare între orele 5 dimineaţă în data de 6 decembrie şi ora 1 dimineaţă în data de 7 decembrie.

Pentru membrii BEC, pentru alegătorii, pentru observatorii şi pentru personalul tehnic care participă la procesul de vot vor avea dreptul să circule pe bază de document doveditor între orele 23 din data de 6 sau mai bine zis de la 1 dimineaţa din data de 7 şi orele 5 dimineaţa din data de 7.”