• Dacian Cioloș, liderul PLUS, a anunțat că este gata să-și asume guvernarea dacă președintele Iohannis îl va desemna premier.
  • Ludovic Orban a demisionat, luni, de la conducerea Guvernului României
  • Cioloș: După redistribuire se va forma o majoritate de centru-dreapta.

Dacian Cioloș, copreședintele USR-PLUS, a afirmat, luni, că dacă președintele Iohannis îl va propune pentru funcţia de premier, este pregătit să îşi asume această responsabilitate.

„Nu e o propunere doar de dragul de a avea o propunere (de premier – n.r.). Deci eu, dacă preşedintele mă va desemna, sunt gata să-mi asum această responsabilitate, nu o fac de dragul de a arunca un nume”, a spus Cioloș, la Digi 24.

Mai mult, Dacian Cioloș l-a contrazis pe Marcel Ciolacu, liderul PSD, care a spus că Dreapta nu are procentele necesare pentru a forma o majoritate parlamentară.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

„Este nevoie de un nou început. E nevoie de un semnal că intrăm într-o nouă fază. Domnul președinte are posibilitatea să vină cu o propunere care să construiască o majoritate care, spre deosebire de domnul Ciolacu, eu spun că e posibilă. Dânsul știe foarte bine că vor exista redistribuiri pentru că avem mai multe partide care se pare că n-au intrat în Parlament, iar acele procente vor fi redistribuite și se poate construi o majoritate de centru-dreapta. Mi se pare de bun simț să mergem cu propunerea pe care am anunțat-o în campanie, cu programul de guvernare și inclusiv cu nume de miniștri, când va fi cazul. Vom vedea ce are de gând președintele”, a adăugat Dacian Cioloș.