Klaus Iohannis cheamă românii la vot: „Dacă fiecare dintre noi va respecta normele, nu vor fi motive de îngrijorare”

Reacția vehementă a lui Klaus Iohannis, după numirea unui consilier PNL la șefia Gospodăririi Apelor Mureș Mediafax Foto
  • Președintele Klaus Iohannis a făcut un apel de participare la vot.
  • Klaus Iohannis apreciează că votul este cel mai puternic instrument aflat la îndemâna cetăţeanului.
  • Iohannis: „Dacă fiecare dintre noi va respecta normele, nu vor fi motive de îngrijorare suplimentare

Preşedintele Klaus Iohannis a adresat vineri seara, aproape de finalul campaniei electorale, un apel de participare la vot, chiar dacă contextul generat de pandemia COVID-19 impune condiţii speciale.

Contextul epidemiologic generat de pandemia de COVID-19 impune ca alegerile parlamentare să se desfăşoare în condiţii cu totul şi cu totul speciale. Există reguli sanitare stricte, bine elaborate şi implementate, astfel încât în ziua votului riscul de infectare să fie redus la minimum pentru toţi participanţii la procesul electoral, indiferent de localitatea în care votează.

Dacă fiecare dintre noi va respecta normele, nu vor fi motive de îngrijorare suplimentare. Vă îndemn, aşadar, să veniţi în număr cât mai mare la urne şi să vă faceţi auzită vocea”, a spus preşedintele.

Klaus Iohannis apreciază că într-o democraţie veritabilă, votul este cel mai puternic instrument aflat la îndemâna cetăţeanului.