Membrii și simpatizanții USR cer demisia lui Barna după alegerile parlamentare: „Duceți partidul pe o linie moartă”

Membrii şi simpatizanţii USR îi cer demisia lui Dan Barna de la conducerea formaţiunii. „Demisia de onoare, dacă aveţi aşa ceva. Fără melodramă, dar duceţi partidul pe o linie moartă” şi „Domnul Barna…rămâneţi în izolare şi lăsaţi politica”, sunt doar două mesaje postate pe Facebook.

Mai mulţi membri şi simpatizanţi USR au scris mesaje pe pagina de Facebook a liderului USR, Dan Barna, la postarea acestuia cu declaraţiile de duminică seara. Lui Barna i se cere demisia din funcţia de preşedinte al partidului.

„Demisia de onoare, dacă aveţi aşa ceva. Fără melodramă, dar duceţi partidul pe o linie moartă”, este unul dintre mesaje.

„Domnule Dan Barna, cu respect vă spun, aţi greşit că nu v-aţi retras după alegerile prezidenţiale. O spun ca votant Usr+. Aţi tras în jos munca multor oameni. De ce? De ce nu puteţi renunţa? Vine un moment când trebuie să acceptaţi greşelile făcute şi să lăsaţi alţi oameni să ridice partidul”, est un alt mesaj.

„Şi eu sper să existe o urmă de demnitate şi să demisionaţi, domnule Barna. Unde e azi PSD e şi o urmare a felului în care aţi condus USR. E timpul ca împreună cu Ghinea să vă asumaţi eşecul usturător de azi. Dacă nu înţelegeţi nici acum mesajul electoratului vostru probabil că o să îngropati complet partidul”, a spus un alt internaut.

„USR-PLUS – 22,36% în mai 2019. Azi, 16%. Demisia”.

„Da, este clar că deja încearcă să prostească lumea, era de aşteptat de la un personaj cu un asemenea caracter. La europarlamentare au avut 22.4%, acum sunt la 15%, lumea nici nu a mai ieşit la vot dar este clar că Dan Barna nu vrea să plece. Cred că este cazul să luam partidul înapoi”, este un alt mesaj pe Facebook.

Altul îi transmite lui Dan Barna să rămână în izolare: „Domnul Barna…rămâneţi în izolare şi lăsaţi politica!! Demisia !! 15% este un rezultat ruşinos”.

La alegerile europarlamentare din 2019 alianţa USR-PLUS a obţinut 22,4 la sută din voturi, iar la alegerile parlamentare din 2020 este creditat cu 15,9 la sută.