• În România, liderii politici se confruntă în timp ce deficitul crește, afectând viitorul economic al fiecăruia dintre noi.
  • Adrian Negrescu, analist economic, spune că trăim din împrumuturi.
  • „Dincolo de ce fac în fiecare zi, datoria statului crește. A crescut de la 340 la 800 și ceva de miliarde de lei în doar doi ani de zile”, a explicat Adrian Negrescu, analist economic, la Aleph News.

Trăim în lumea în care deciziile politice și conflictele regionale influențează puternic economia mondială. Fiecare mișcare, de la alegerile din SUA la tweet-urile lui Musk, poate avea un impact direct asupra inflației, asupra planurilor tale de viitor. În România, liderii politici se confruntă în timp ce deficitul crește, afectând viitorul economic al fiecăruia dintre noi. Adrian Negrescu, analist economic, spune că trăim din împrumuturi, datoriile se adâncesc, iar taxele vor crește. Ne amanetăm viitorul.

„Realitatea arată că, din păcate, noi ne amanetăm viitorul. Dincolo de ce fac în fiecare zi, datoria statului crește. A crescut de la 340 la 800 și ceva de miliarde de lei în doar doi ani de zile. Am trecut cu datoria publică pe 53% din PIB. Înseamnă că fiecare dintre noi va trebuie să plătească taxe mai mari în viitor, iar statul nu va mai avea din ce să facă investiții, să construiască grădinițe, școli, spitale, să investească în lucruri care contează pentru viața noastră. De ce? Pentru că acum se împrumută și banii respectivi îi dă pe salarii, pe pensii”, a explicat Adrian Negrescu, analist economic, la Aleph News.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Citește și