• 29 ianuarie 2024. Atunci aflai că Neuralink a realizat cu succes primul implant de cip cerebral la un om.
  • Acest moment vine cu promisiunea de a ajuta persoanele paralizate să-și recapete funcțiile motorii.
  • Poate că cipul lui Musk ar putea să ne ajute să ne înțelegem pe noi înșine mai bine.

Știi că trăiești în lumea în care Elon Musk implantează primul cip pe creier. 29 ianuarie 2024. Atunci aflai că Neuralink a realizat cu succes primul implant de cip cerebral la un om. Acest moment vine cu promisiunea de a ajuta persoanele paralizate să-și recapete funcțiile motorii și să controleze dispozitive electronice prin gânduri.

Cum ar fi să îți implantezi un cip pe… inimă? Imaginează-ți: un upgrade software pentru sentimente, o actualizare pentru empatie, poate chiar o resetare a tristeții. Ai nevoie de mai multă iubire? Nu-i nimic, update-ul din noaptea asta îți va adăuga câțiva GB de romantism și compasiune!”

Totuși, acest cip al inimii ar putea veni cu niște complicații: ce faci dacă primești un bug și dintr-o dată te trezești iubind pisicile cu aceeași pasiune cu care urăști să te trezești dimineața? Sau ce-ar fi dacă ai avea un moment de blue screen of death” la nivel emoțional și, pentru câteva minute, nu mai simți nimic? Pe de altă parte, există ceva profund emoționant în ideea de a upgrada” sufletul.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Poate că cipul lui Musk ar putea să ne ajute să ne înțelegem pe noi înșine mai bine, să ne conectăm mai profund cu ceilalți sau să ne vindecăm traumele emoționale. Sună suprarealist, nu? Cred că așa suna acum câțiva ani și puterea cipului implantat pe creier, iar acum… știi că pe lumea asta trăiești. Totuși… la finalul zilei, probabil că și Musk ar admite că sufletul e ceva ce nu poate fi măsurat, îmbunătățit sau controlat prin tehnologie. E o combinație misterioasă de experiențe și emoții care face ca fiecare dintre noi să fie unic – și asta e ceva ce nici măcar un cip ultra-avansat nu poate schimba.

Citește și