• Documentarea şi găsirea de informaţii este principalul motiv pentru care sunt folosite tool-uri precum ChatGPT sau Gemini.
  • 44,4% spun că au nevoie de ajutor în redactarea de emailuri şi mesaje.
  • 34,3% au adăugat şi traducerile pe listă.
  • 22,2% spun că le sunt utile pentru generarea de rapoarte şi prezentări.

Cât de des folosești A.I.-ul la job? Se pare că 4 din 10 angajați utilizează frecvent instrumentele de Inteligență Artificială. Cei mai mulți dintre ei sunt din domeniul IT, marketing, comunicare sau traduceri. Peste 68% dintre respondenți spun că îl folosesc pentru documentare și informare, dar și pentru că astfel reușesc să economisească timp.

Instrumentele de Inteligenţă Artificială precum ChatGPT sau Gemini sunt folosite de aproape 35% dintre angajaţii companiilor locale pentru a-şi uşura sarcinile de la birou, pentru a reduce volumul de muncă sau pentru a obţine rezultate mai rapide, arată cel mai recent sondaj eJobs.

„În momentul acesta, cei care sunt în niște zone mai aproape de cuceririle științifice, zona IT, zona de marketing încep și încearcă în zona privată. Prima dată când am încercat a fost să fac temele copiilor de la școală, astfel încât să deții controlul asupra acestei evoluții. Ele nu sunt încă implementate la nivel de sistem de organizare a companiei. Sunt folosite punctual, într-o trecere din zona privată în cea profesională. La momentul ăsta, angajații se folosesc de instrumentele A.I. cu scopul de a economisi timp”, a explicat Marius Luican, antreprenor, la Aleph News.

Recomandări

ZELENSKI PRIMEȘTE GARANȚII DE SECURITATE
SE DEȘERTIFICĂ ROMÂNIA?
ÎN CE INVESTEȘTI? TRAVEL DE LUX
3 DE LA USR VOR LA PALATUL COTROCENI
LIKE=TRĂDARE? GEN Z CREDE CĂ DA
UNDE TRĂIEȘTI CEL MAI BINE?

Citește și