• Branston a spus că durabilitatea se află întotdeauna în prim-planul inovațiilor sale.
  • Nemo este un soi hibrid phureja, care combină natura viguroasă cu creștere rapidă a cartofilor peruani originali cu rezistența soiurilor europene moderne din familia Solanum tuberosum Solanaceae.
  • Nemo va fi disponibil exclusiv în anumite magazine Tesco, ca parte a gamei Finest, pe parcursul lunilor de iarnă.

Cultivat și dezvoltat în ultimii nouă ani, soiul pentru prăjire reduce timpul de gătire cu 25% în comparație cu un cartof alb standard, datorită încrucișării atente a unui soi peruvian cu gătire rapidă numit Inca Bella și a unui soi de cartof de salată cu coaja roșie numit Franceline. Numele Nemo provine de la semnele distinctive ale pielii care reflectă celebrul pește din desene animate, a explicat compania, scrie Farmers Guide.

Lucia Washbrook, director de vânzări și marketing, la Branston, a declarat: „Cererea de cartofi pentru prăjit crește vertiginos cu aproximativ 500% în perioada premergătoare Crăciunului, comparativ cu o săptămână obișnuită de cumpărături. Nemo este fantastic. A obținut scoruri mai mari decât favoritele tradiționale de prăjire Maris Piper și King Edward în testele de gust. De asemenea, se comportă excelent pasat sau copt. Am dublat cantitatea cultivată în acest an, astfel încât să avem o cantitate suficientă disponibilă pe tot parcursul sezonului.”

Branston a mai spus că durabilitatea se află întotdeauna în prim-planul inovațiilor sale, iar Nemo nu este diferit.

Recomandări

RUSIA NU SE LASĂ
CE URMEAZĂ PT. ROMÂNIA
MUSK: AM 5.000 DE ANI
A.I. SCOATE SUNETE NEMAIAUZITE
CE LE ZICI, TRUMP?
FĂRĂ FILTRE

Cultivarea Nemo necesită mai puțin îngrășământ și mai puțină apă decât soiurile comparabile, ceea ce se aliniază obiectivelor mai largi ale companiei de a face procesul de cultivare a cartofilor cât mai ecologic posibil.

Nemo este un soi hibrid phureja, care combină natura viguroasă cu creștere rapidă a cartofilor peruani originali cu rezistența soiurilor europene moderne din familia Solanum tuberosum Solanaceae.

Are o coajă caracteristică roz și galbenă, împreună cu pulpa galben-aurie tipică unui phureja andin, care are o structură celulară mai uniformă, ajutându-l să se gătească mai repede.

Nemo va fi disponibil exclusiv în anumite magazine Tesco, ca parte a gamei Finest, pe parcursul lunilor de iarnă.

Citește și