• Acțiunile Apple au atins un nou nivel record în ședința de marți, ajungând la 237,49 dolari în ziua în care gigantul tehnologic a anunțat cea mai nouă versiune a iPad Mini.
  • Noua tabletă de mici dimensiuni se lansează săptămâna viitoare, cu un preț începând de la 499 de dolari.
  • Noul iPad Mini va fi suficient de puternic pentru a utiliza noile funcții A.I.

Apple a atins marți un maxim intraday fără precedent, în timp ce analiștii de pe Wall Street au emis previziuni optimiste cu privire la acțiuni înainte de lansarea Apple Intelligence, scrie Investopedia.

Acțiunile Apple au ajuns marți la 237,49 dolari înainte de a-și reduce câștigurile, eclipsând recordul anterior de 237,23 dolari înregistrat pe 15 iulie. Creșterea acțiunilor a plasat-o în fața Nvidia (NVDA) ca fiind cea mai valoroasă companie din lume, după ce câștigurile Nvidia de la începutul săptămânii au pus în pericol poziția de lider a producătorului iPhone.

Acțiunile Apple au încheiat ziua de tranzacționare în creștere cu 1,1%, la 233,85 dolari. Între timp, Nvidia (NVDA) a scăzut marți cu aproximativ 4,5% pe fondul tensiunilor comerciale din sectorul semiconductorilor.

Recomandări

SAGA DE LA UNIRII
PLANUL LUI ZELENSKI
SUA AVERTIZEAZĂ MOLDOVA
ALBANIA VREA ÎN UE
CE VEZI LA BFW?
INFLUENCER PÂNĂ LA MOARTE

Unii analiști s-au întrebat dacă lansarea întârziată a funcțiilor A.I., care vine la cel puțin o lună după lansarea iPhone 16, ar putea amortiza entuziasmul clienților față de noile telefoane și ar putea duce la încetinirea vânzărilor până la lansarea funcțiilor.

„iPad mini se adresează unei game largi de utilizatori și a fost construit pentru Apple Intelligence, oferind noi funcții inteligente care sunt puternice, personale și private”, a declarat marți Bob Borchers, vicepreședinte al companiei pentru marketingul produselor la nivel mondial, într-un comunicat de presă.

Citește și