• Nvidia a raportat venituri record de 30 de miliarde de dolari pentru trimestrul încheiat în iulie.
  • Deși compania a avut rezultate financiare impresionante, acțiunile Nvidia au scăzut cu peste 6% la New York.
  • Nvidia continuă să domine piața cipurilor A.I., cu o creștere a valorii bursiere la peste 3 miliarde de dolari și o apreciere de peste 160% a acțiunilor în acest an.

Gigantul cipurilor de Inteligență Artificială (A.I.) Nvidia a anunțat că veniturile sale pentru cele trei luni până la sfârșitul lunii iulie s-au dublat față de anul precedent, atingând un nivel record de 30 de miliarde de dolari, conform BBC.

Cu toate acestea, acțiunile firmei au scăzut cu mai mult de 6% la New York după anunț.

Nvidia a fost unul dintre cei mai mari beneficiari ai boom-ului A.I., valoarea sa bursieră crescând la peste 3 miliarde de dolari. Acțiunile companiei au crescut cu mai mult de 160% numai în acest an.

Recomandări

STAI, AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC
TRUMP SE VEDE CU MODI
BUCĂTĂRIA CU E-URI
CUM RĂMÂNE CU HUW?

„Acum nu mai este vorba doar de depășirea estimărilor, piețele se așteaptă ca acestea să fie spulberate și amploarea depășirii de astăzi pare să fi dezamăgit puțin”, a declarat Matt Britzman, analist principal de acțiuni la Hargreaves Lansdown.

Așteptările foarte mari sunt determinate de evaluarea sa, care a crescut de nouă ori în mai puțin de doi ani datorită dominației sale pe piața cipurilor de Inteligență Artificială.

Profiturile pentru această perioadă au crescut vertiginos, venitul operațional crescând cu 174% față de aceeași perioadă a anului trecut, până la 18,6 miliarde de dolari. A fost al șaptelea trimestru consecutiv în care Nvidia a depășit așteptările analiștilor atât în ceea ce privește vânzările, cât și profiturile.

„Inteligența Artificială generativă va revoluționa toate industriile”, a declarat directorul general al Nvidia, Jensen Huang. Rezultatele au devenit un eveniment trimestrial care trimite Wall Street într-o frenezie de cumpărare și vânzare de acțiuni.

Nguyen a mai spus că avantajul primului venit al Nvidia înseamnă că are produse de top pe piață, pe care clienții săi le-au folosit zeci de ani și are un „ecosistem software”.

El a spus că rivalii, cum ar fi Intel, ar putea „diminua” cota de piață a Nvidia dacă ar dezvolta un produs mai bun, deși a spus că acest lucru ar lua timp.

Citește și